Een speler van ESC is de Elspeters te snel af.
Een speler van ESC is de Elspeters te snel af. Harry ten Hove

Elspeet verliest bij ESC; winst Nunspeet

29 januari 2024 om 12:04 Voetbal

Vierdeklasser Elspeet heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop verloren. In het uitduel tegen Elburger Sportclub moest het een duidelijk 3-0 nederlaag incasseren. Nunspeet won in IJsselmuiden met 0-3 van IJVV.

Barry Wensink

In Elspeet weten ze dat er punten gepakt moeten worden in de strijd om handhaving. Na een kwartier liepen de spelers echter al achter de feiten aan toen Mathijs Frik doelman Joey Visch kansloos liet. Een paar minuten later kwam Max Lamberink een teenlengte te kort om de 2-0 binnen te glijden. Hierna kwam Elspeet wat meer aan de bal, maar grote kansen bleven uit. Sterker nog, de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Het leverde direct na rust de tweede treffer op. Toen het na een uur spelen 3-0 werd, was de strijd beslist.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Elspeet een vrije trap op de rand van de strafschopgebied. Met een stijlvolle redding tikte ESC keeper Finn van der Heide de bal uit de kruising. De hoekschop die volgde leverde (eveneens) niets op.

Zaterdag 3 februari speelt Elspeet vanaf 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Lelystad’67. Dit team staat voorlaatste.

Nunspeet

Tweedeklasser Nunspeet moest zaterdag in IJsselmuiden drie punten pakken om aansluiting met de subtop te behouden. Deze missie is geslaagd en halverwege stond er al 0-2 op het scorebord. De bezoekers kwamen in de 6e minuut al op voorsprong dankzij een doelpunt van Asse Visscher. Op slag van rust kreeg Nunspeet een strafschop en Dean van Ooijen wist wel raad met dat buitenkansje.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg, tevergeefs, op jacht naar doelpunten. De treffer viel na ruim een uur spelen echter aan de andere kant van het veld en kwam op naam van Marijn Haze. Die tegenslag kwam IJVV niet meer te boven.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Nunspeet is (pas) op zaterdag 24 februari. Op sportpark De Wiltsangh is vanaf 14.45 uur koploper Unicum de tegenstander.

Hulshorst

Hulshorst hervat komende zaterdag de competitie. De koploper in de 5e klasse B speelt op eigen veld tegen Veluwse Boys uit Garderen. Dit team staat op de tweede plaats, dus we mogen spreken van een heuse topper. Aanvang 14.30 uur.

Veluwse Boys kwam afgelopen zaterdag al in actie en won op eigen veld nipt met 1-0 van GVC en dat is de nummer 3 op de ranglijst.