Afbeelding
NWVfoto.nl

Hulshorst wint van concurrent Veluwse Boys

4 februari 2024 om 11:57 Voetbal

Door een verdiende overwinning op de directe concurrent Veluwse Boys heeft Hulshorst deze op zes punten achterstand gezet met die aantekening dat de ploeg uit Garderen nog een wedstrijd tegoed heeft. Een verdiende zege, met name op grond van een goed uitgevoerde tweede helft, waarin de Boys constant onder druk werden gezet.

Dick van der Veen

Het enige punt van kritiek die je kunt hebben is dat het tot de zeventigste minuut duurde voordat Brandon Akolade scoorde door een duel van zijn directe tegenstander te winnen en de bal beheerst langs de uitgelopen doelman te mikken. Hij en Timothy de Haan lieten voor en vooral na die openingstreffer diverse mogelijkheden en ook een paar uitgelezen kansen onbenut. Onder meer bij een ingestudeerde hoekschop die prima werd uitgevoerd, maar de afronding miste. Het kon allemaal omdat de verdediging opnieuw stond als een huis en niet een kans weg gaf. 

Trainer William van den Hul tekent daar enkele opmerkingen bij aan. “Je kunt defensief alleen excelleren wanneer je daar als het gehele team een aandeel inneemt. En ja, we hebben moeite om een overwicht in cijfers te vertalen, maar de aloude werkelijkheid geeft aan dat scoren het moeilijkste onderdeel van het spel is.

(Met een knipoog) Is er toch nog werk aan de winkel.” De voornaamste winst van dit seizoen voor Hulshorst is het groeiende zelfvertrouwen na een afgelopen seizoen waarin werkelijk alles tegen zat met een onterechte degradatie als gevolg. 

Veluwse Boys heeft in de eerste twintig minuten meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Van den Hul: “We lieten teveel het initiatief aan de tegenstander. Daarna trokken we gaandeweg de wedstrijd naar ons toe. Ik heb er in de rust op gehamerd om dat door te trekken en dat is perfect uitgevoerd.

We hebben laten zien waar we toe in staat zijn. Natuurlijk zie je graag dat de krachtsverhouding in de score tot uitdrukking komt, maar ook met een paar goals meer had je niet meer dan de drie belangrijke punten gekregen.” Een attractief open duel waarin de toeschouwers waar voor hun geld kregen. 

Opvallend: een brede bank en een fitte formatie.

“Goed dat dit wordt waargenomen. Ik kon zonder problemen wisselen omdat de bank goed bezet is. We missen zelfs nog enkele krachten waardoor we straks nog meer smaken hebben. Dit is een hechte groep die er voor elkaar staat. Maar begrijp me goed: het is een mooie opsteker voor de groep en voor de vereniging Hulshorst. Het past ons niet om buiten de bescheidenheid te treden die rood en wit kenmerkt. Nog tien wedstrijden te gaan waarin we volledig geconcentreerd moeten zijn om het beoogde doel te halen.”

Begrijpelijk want het openen van de poort van de vierde klas via de nacompetitie is een zeer zware klus. Slechts vijf ploegen van het vierentwintig gaan door.

Het was na afloop nog lang gezellig in de kantine waar een mannenkoortje uit Doornspijk voor entertainment zorgde. Die waren door de overwinning van DSV’61 op hun directe opponent Ulu Spor ook goed gemutst. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie