Nunspeet pakte drie punten in Heerde. Foto: NWVfoto.nl
Nunspeet pakte drie punten in Heerde. Foto: NWVfoto.nl

Nunspeet maakt geen fout in Heerde en pakt drie punten

3 maart 2024 om 14:54 Voetbal

Nunspeet maakt in en tegen Heerde geen fout. Daar waar het in de eerste 45 minuten niet lukt om de wedstrijd naar de hand te zetten gebeurt dat na rust wel. Asse Visscher loopt dan een voorzet van Emiel Goud binnen en Marijn Haze scoort met een halve omhaal in de druk bezette zestien.

Dick van der Veen

Een duel dat veel weg heeft van de eerste ontmoeting tussen de twee toen Nunspeet in de slotfase toesloeg. Met dit verschil dat Heerde toen veel meer het initiatief had. Dat kon het met het mis van zes basisspelers niet opbrengen. Trainer Hans van der Hoop verdient een compliment voor het feit dat hij van zijn ploeg een vechtmachine maakte die door enorme vechtlust het gemis aan voetballende kwaliteit lang kan compenseren. “We gingen te lang in het spel van de tegenstander mee en speelden in een te laag tempo”, slaat aanvoerder Andrew Galea de spijker op de kop. Daardoor ontstonden te weinig kansen. Pas na 35 minuten krijgen de in het rood gestoken Nunspeters twee uitgelezen mogelijkheden die door onnauwkeurigheid onbenut blijven.

Als Nunspeet in de tweede omloop de druk opvoert vloeien de krachten bij de thuisclub weg. “We hebben in ieder geval niets weggegeven”, geeft Galea de ontwikkeling een positieve slinger. Opvallend het vele loopwerk van spelers die door directer een vrijstaande man te zoeken het spel aantrekkelijker kunnen maken. Door de afwezigheid van Adi Draganovic viel de tanden met Max Jansen uiteen. Het tweetal leest een wedstrijd, waarbij Jansen inzakt als de tegenstander een overwicht afdwingt. Draganovic is er zaterdag weer bij wanneer ZZVV uit Drenthe de Wiltsangh bezoekt. Emiel Goud ontbreekt dan in verband met een uitgestelde vakantie.

Geen duel voor het plakboek, al is het nu ook weer niet zo dat Klaver (arbiter van dienst) zich van het onkruid onderscheidt……Hij laat overtredingen toe die om een klaart vragen, maar dat sorteert geen effect omdat het uitglijders zijn in een sportief duel. “Wij hebben een bredere bank dan Heerde waardoor ik als het kan vijf wissels kan toebrengen. Dat was nu niet nodig. We hebben in ieder geval afstand genomen van de gevarenzone. Doordat ook de ploegen onderin zich roeren, blijft het zaak om er iedere wedstrijd vol voor te gaan. Ook bovenin morsen ploegen punten.” Trainer Werner Pluim en de aanvoerder zijn het er over eens dat Nunspeet een goede reeks voort moet zetten om een gooi te doen naar de tweede periodetitel. Hierden en Unicum lijken te ver weg om die nog echt pijn te kunnen doen. Maar als het om een periode gaat, dan krijgt alles wat geel en blauw is met terugwerkende kracht hoofdpijn. Het ging toen mis waar het eigenlijk niet meer mis kon gaan met uiteindelijk degradatie als gevolg. Ja, en dan het fenomeen van spelers die het clubbelang niet later prefereren. Iets waar iedere vereniging mee te maken heeft.

“We moeten denken aan de mens achter de speler, maar je hoopt stiekem dat jongens het belang van hun club wat meer gewicht doen toekennen”, antwoordt Pluim diplomatiek.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie