Afbeelding
Willemien van Duinen

Hulshorst wint in Apeldoorn en pakt titel in 5e klasse

21 april 2024 om 17:43 Voetbal

Elf jaar geleden werd Hulshorst voor het laatst kampioen, maar zaterdag mocht het team dan eindelijk weer de kampioensvlag hijsen. Door zelf met 1-5 te winnen in Apeldoorn van ZVV ’56 én door het verlies van concurrent Veluwse Boys zijn de rood-witten in de laatste twee wedstrijden niet meer in te halen.

Peter van Olst

Zo keert Hulshorst dus binnen een jaar weer terug in de 4e klasse, waar men vorig jaar door de versterkte degradatieregeling afscheid van moest nemen. Velen hadden er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat Hulshorst dit weekend al kampioen zou worden en gingen ervan uit de Veluwse Boys wel zou winnen van Prins Bernhard. Niets was minder waar, want de ploeg uit Uddel won in Garderen in een doelpuntrijk duel met 4-6. Door dit resultaat konden de champagneflessen ontkurkt worden in Hulshorst waarmee het jubileumjaar van de vereniging nog feestelijker wordt.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Hulshorst op een comfortabele voorsprong van 0-2. Het waren Xander Visch (12e minuut) en Eric Jansen (18e minuut) die beiden op aangeven van Brandon Akolade de bal binnen schoten. De periode hierna voetbalde Hulshorst met veel rust en zelfvertrouwen en leek het de voorsprong makkelijk uit te gaan bouwen. Vlak voor rust veranderde dat en scoorde de, tot dan toe, topscorer van deze klasse Jim Florentinus de aansluitingstreffer. Hulshorst was even van slag maar wankelde geen moment.

Na rust herstelde Hulshorst de macht weer en liep het via doelpunten van Timothy de Haan (2x) en wederom Eric Jansen uit naar een 1-5 voorsprong. Door de twee doelpunten van Timothy de Haan is hij nu samen met Florentinus de topscorer van deze klasse, beiden hebben er 22 in het netje liggen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Benali kon dan het feest losbarsten en werd het lied “We Are the Champions” uit volle borst gezongen.

In deze verslagen zijn met enige regelmaat spelers uitgelicht die belangrijk zijn met goede reddingen, acties, assists en doelpunten, maar de trainers William van den Hul en Jan den Herder spraken nadrukkelijk van een kampioenschap van het collectief. De spelers 12 t/m 18 waren dit jaar net zo belangrijk als de eerste 11, want de sterkte van de bank maakt vaak het verschil, aldus de beide trainers.

Uiteraard is bovenstaand heel belangrijk, maar als je een keeper hebt staan die bijna onpasseerbaar is; een verdediging hebt die staat als een huis; een hardwerkend middenveld hebt én scorende spitsen hebt dan is dat natuurlijk ook een goede basis voor een kampioenschap. Bijkomstig feitje is dat Hulshorst ongeslagen kampioen is geworden. Van de 20 gespeelde wedstrijden zijn er namelijk 15 in winst omgezet en 5 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is het volgende doel om deze ongeslagen status vast te houden.

Na een gezellige terugreis, met veel gezang en de nodige alcoholische versnaperingen in de bus, werden de spelers met vuurwerk, fakkels en rook binnengehaald door de vele supporters die naar het sportpark waren gekomen. Na de huldiging van de KNVB kon de ‘schaal’ uitgereikt worden en kon het feest echt losbarsten.