Afbeelding
Erik de Weerd

Nunspeet verslaat Dos Kampen in thriller met 3-2

5 mei 2024 om 19:35 Voetbal

Tweedeklasser Nunspeet heeft met 3-2 gewonnen van Dos Kampen. De beslissende treffer viel diep in blessuretijd en kwam op naam van Jonathan van ‘t Hof.

Voor de thuisploeg was het belang groot, aanhaken of afhaken voor het restant van de competitie. Dos Kampen was het eerste kwartier heer en meester en met kunst en keeperswerk van doelman Jardi Niebeek bleef de 0-0 tussenstand staan. Zowel op het veld als er buiten was sprake van een grote mate van intensiteit, het spel golfde op en neer en de emoties gingen alle kanten op.
Pas na ongeveer 25 minuten kwam Nunspeet er voor het eerst gevaarlijk uit via Adi Draganovic. Tot een kans kwam het niet. Rond de 30e minuut sloeg de vlam ineens in de pan. In het strafschopgebied van Nunspeet was er volop hectiek en lagen er diverse spelers op de grond.
Voor de rust kregen beide teams nog een goede kans om de score te openen. Na een prachtige pass met rechts van Matthijs werd Allan weggestuurd. Oog in oog met keeper Niebeek wist de laatste met moeite de bal met één hand zijn doel schoon te houden. Een minuut later moest de Dos Kampen doelman voor het eerst echt in actie komen. Ondanks dat hij in eerste instantie te laat uit zijn doel leek te komen wist hij het schot van Marijn Haze uitstekend te pareren. Zo bleef het scorebord na 45 minuten toch op 0-0 staan, waar de gasten de meeste aanspraak mochten maken op een doelpunt.

De eerste mogelijkheid na rust was ook voor de gasten. In de 56e minuut kreeg Nunspeet een vrije bal. Max Jansen krulde de bal richting de eerste paal waar Draganovic de bal tegen de touwen wist te werken.Nog geen minuut later stond het al weer gelijk. Een fraaie combinatie tussen Allan en Steyn in het strafschopgebied van het elftal van trainer Werner Pluim werd door Allan perfect in de verre hoek binnen geschoten. Na twee kansjes voor de gasten kreeg Nunspeet in de 62e minuut opnieuw een enorme kans. Vanuit een voorzet kwam de bal bij Emiel Goud. Hij omspeelde Fariz behendig. Zijn schot kon nog net op tijd voor de doellijn worden weggehaald.

In de 65e minuut leek DOS op voorsprong te komen. Een schot van de net ingevallen Ayoub Lakhloufi belandde op de lat.
Pas in de 82e minuut leken de gasten de winnende treffer aan te tekenen een steekpass op oud Nunspeet speler Vincent Huisman was het vervolg. Na een sprint en een duel met zijn directe tegenstander schoof Huisman de bal prima onder doelman Niebeek door.
Het werd voor de thuisploeg alles of niks. In de 85e minuut werd “good old “ Reijer Roelofsen gebracht. De lange en bonkige spits had slechts drie minuten nodig om zijn waarde te bewijzen. Na een ingooi werd de bal voor het doel van de doelman gebracht en via een kopbal van Andrew Galea kon Roelofsen met de borst de bal over de doellijn werken.

Zo leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen, maar het vennijn zat hem in de blessuretijd. Diep in blessuretijd kwam Nunspeet nog op 3-2. Eerst kon de Dos Kampen doelman een lob van Draganovic nog tot corner degraderen en ging een snoeihard schot van Jonathan van ’t Hof net naast.De allerlaatste mogelijkheid was alsnog raak. Via Roelofsen wist Van ’t Hof de gasten toch nog in rouw te dompelen.Dit leidde tot ongekende taferelen op en om het veld, waar spelers en supporters een prachtig feestje vierden.

De spanning om de derde plaats en de tweede periode is door de overwinning van Nunspeet tot grote hoogte gestegen en blijft Nunspeet voor beide prijzen in de race. Of zoals trainer Werner Pluim na afloop vertelde, nog 3 finales te gaan om tot een mooi slot te komen.Te beginnen komende zaterdag uit tegen FC Horst.