De gymzaal maakt plaats voor woningbouw
De gymzaal maakt plaats voor woningbouw Wijnand Kooijmans

Gymzaal Piersonstraat maakt plaats voor komst woningbouw

13 april 2024 om 15:00 Achtergrond

De gymzaal aan de Piersonstraat in Nunspeet maakt in de toekomst plaats voor woningbouw. De zaal wordt overbodig door de verhuizing van de Petraschool naar het nieuw op te richten IKC Oost aan de Oosteinderweg. Een datum waarop dit gerealiseerd kan worden is nog niet bekend. Onder meer is nog bezwaar ingediend bij de Raad van State. Momenteel maakt de Evangelische Gemeente Nunspeet nog gebruik van de zaal.

Wijnand Kooijmans

De gymzaal maakt onderdeel uit van het totale gebied waarop de Petraschool is gevestigd. Het gaat om een terrein van 1,55 hectare. Naast de gymzaal en het schoolgebouw en peuterspeelzaal ligt er een middenstuk waarop een voetbalveldje is gevestigd, een pannakooi en een aantal speeltoestellen.

Gezien de hoge prioriteit die is toegekend aan woningbouw is de vrijkomende locatie ook hiervoor aangewezen. De gymzaal is al eigendom van de gemeente. Over de invulling met woningbouw is al contact geweest met Omnia Wonen die interesse heeft in de locatie. De ontwikkelingen beperken zich tot de gymzaal, omdat nog niet bekend is wanneer het IKC kan worden opgeleverd. Dat maakt dat te veel onduidelijkheid bestaat over het beschikbaar komen van het schoolgebouw om hier al met de planvorming te starten.

De locatie bevindt zich midden in een woonwijk. Naast de gymzaal is een woon-zorgcomplex gevestigd dat wordt geëxploiteerd door Philadelphia Zorg. Op ongeveer zestig meter van de locatie ligt het winkelcentrum Binnenhof met de nodige voorzieningen.

Om de omwonenden te betrekken bij de planvorming wordt een informatieavond voorbereid. Hier moeten verschillende thema’s aan de orde komt, zoals parkeren in de wijk, de verhuizing van de school, groen en de woningbouw op de plek van de gymzaal. Aan de hand van de opgehaalde informatie kan Omnia een plan ontwikkelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie