Foto: Pixabay
Foto: Pixabay Pixabay

Vragen over verkeersmaatregelen Gortelseweg

14 april 2024 om 14:15 Verkeer en vervoer

De gemeente Nunspeet is wegbeheerder van de Gortelseweg. Dat maakt dat eventuele verkeersmaatregelen worden genomen door de gemeente Nunspeet en niet door de provincie Gelderland. Dat stelt het college in antwoord op vragen van Gemeentebelang en de ChristenUnie. 

Die vroegen opheldering over een initiatief vanuit Provinciale Staten om in gesprek te gaan met betrokkenen bij de weg. Kritiek is dat hiervoor niet alle betrokken partijen worden uitgenodigd, maar een selectieve groep. Onder meer is dorpsvereniging Vierhouten niet uitgenodigd.

Nunspeet is wel overleg gestart met de gemeente Epe, omdat die ten aanzien van de weg een soortgelijkprobleem hebben. Dat is onder meer het vrachtverkeer dat van de weg gebruik gemaakt maar ook het verzoek de weg af te waarderen omdat deze te druk zou worden bereden.Via nieuw beleid wordt de raad Nunspeet gevraagd om geld beschikbaar te stellen voor het participatieproces rond de Gortelseweg. De provincie is op de hoogte gebracht van de wijze waarop Nunspeet aan de besluitvorming rond de Gortelseweg invulling wil geven via een zorgvuldig proces. 

Het college geeft aan dat het de provincie Gelderland vrij staat een eigen proces inspraaktraject te starten ende gemeente te voorzien van haar adviezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie