Hulshorst blijft ook in wedstrijd 18 ongeslagen.
Hulshorst blijft ook in wedstrijd 18 ongeslagen. Willemien van Duinen

VV Hulshorst blijft ongeslagen

8 april 2024 om 11:06 Algemeen

Vanaf het begin van het seizoen was de doelstelling voor Hulshorst duidelijk; kampioen worden en dus terugkeren in de vierde klasse, maar hoe mooi zou het zijn om dit ook nog eens ongeslagen te doen? Beide doelstellingen komen steeds dichterbij, want ook in de 18e wedstrijd van het seizoen bleef Hulshorst ongeslagen. Na een ruststand van 4-0 werden de studenten van GVC met een duidelijke 6-1 terug naar Wageningen gestuurd.

Hulshorst begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de negende minuut in een treffer van ‘goudhaantje’ Timothy de Haan. Op aangeven van Mel Mijdema kon hij de bal van dichtbij eenvoudig binnen schuiven. Dit was zeker niet het laatste wapenfeit van de rappe buitenspeler en topscorer van Hulshorst. In de 21e en 39e minuut kreeg Hulshorst namelijk een strafschop toebedeeld van de uitstekend leidende scheidsrechter Kok uit Hierden. Beide strafschoppen werden terecht gegeven en door Timothy de Haan onberispelijk binnen geschoten.

En zoals al vaak in de laatste wedstrijden scoorde Hulshorst wederom vlak voor rust. Op aangeven van Julian Haverkamp torende Brandon Akolade boven iedereen uit en kopte tegendraads de 4-0 binnen. Dankzij goed keeperswerk van GVC bleef het bij 4-0 en daar baalde spits Mel Mijdema behoorlijk van. Hij had namelijk graag een doelpunt mee willen pikken, maar het geluk was deze middag niet aan zijn zijde.

Penaltykiller

Na rust stond er al snel weer een doelpunt op het scorebord. Nu niet voor Hulshorst maar voor de gasten uit Wageningen. Een vrije schop van zo’n 25 meter viel pardoes in het net achter doelman Remon Vlieger, die hier misschien wel iets meer had kunnen doen. Maar in de 75ste minuut maakte de doelman dit meer dan goed. GVC kreeg namelijk ook een terechte strafschop, maar voor de derde keer dit seizoen stopte Vlieger de strafschop en dat kan toch haast geen toeval meer zijn.

Na dit moment pakte Hulshorst gelukkig de spreekwoordelijke draad weer op, want in de twintig minuten daarvoor was het niveau gezakt naar een bedenkelijk niveau.

Ingegeven door een aantal wissels richtte Hulshorst zich op voor een slotoffensief en het was de zeer sterk spelende Melvin den Herder die in de 84e minuut zijn wedstrijd bekroonde met een fraaie goal. Ruim op eigen helft ontving hij de bal en zijn schot/pass belandde, gedragen door de sterke wind, met een stuit over de doelman in het doel.

Echter was het slotakkoord voor de man die ook de eerste helft domineerde, namelijk Timothy de Haan. In de slotminuut scoorde hij de zesde treffer voor Hulshorst en zijn vierde van de middag en bepaalde zo de eindstand op 6-1. Een revanche voor het doelpuntloze gelijkspel aan het begin van de competitie.

Wanneer kampioen?

Dat was niet het enige goede nieuws van de middag, want de enig overgebleven concurrent speelde namelijk gelijk in Garderen. Met nog 4 wedstrijden te spelen heeft Hulshorst nu 7 verliespunten minder dan de Veluwse Boys. Het is nu niet meer de vraag of Hulshorst kampioen wordt, maar wanneer? In theorie zou dat komende zaterdag al kunnen en dan speelt Hulshorst de lastige uitwedstrijd bij de nummer 4 van de ranglijst v.v. Wageningen.