Felicitaties voor het bruidspaar van burgemeester Céline Blom.
Felicitaties voor het bruidspaar van burgemeester Céline Blom. Bram van de Biezen

Echtpaar Franken-Bonestroo zestig jaar getrouwd: ‘Ik had eerst een ander, maar zij was toch knapper’

12 februari 2024 om 06:00 Achtergrond

Zestig jaar getrouwd was het echtpaar Franken-Bonestroo in Nunspeet. Reden voor de kinderen, al moesten ze er ’s morgens om half zes uur voor opstaan, hun ouders te verrassen met een ontbijtje. De bruidegom: “Normaal sta ik om half zeven op en maak dan de tafel klaar. Maar dat hoefde nu even niet.”

Wijnand Kooijmans

Ter gelegenheid van hun huwelijksdag werden namens de gemeente Nunspeet felicitaties aangeboden door burgemeester Céline Blom. Het bruidspaar woont op een steenworp afstand van het gemeentehuis, ze kon het bezoek lopend af. Natuurlijk werd er even gesproken over het nieuwe huis dat ze heeft gekocht en inmiddels de sleutels van heeft gekregen.

De kamer wordt gesierd met een vaas met zestig rode rozen. De vier dochters zijn aanwezig, de drie zonen moeten nog even verstek laten gaan. Het echtpaar heeft daarnaast acht achterkleinkinderen. De kinderen zijn uitgevlogen naar plaatsen als Amersfoort en Noordeinde, maar deels ook nog woonachtig in Nunspeet zelf.

“We hebben veel om dankbaar voor te zijn”, zeggen bruid en bruidegom. “Al is alles wel anders geworden.” Op de vraag of hij koffie wil zegt de bruidegom: “Dat liever dan een borrel.” Het adres van het bruidspaar laat zich niet moeilijk raden, de woning is ook aan de buitenkant volop versierd. Naast de woning hangt een straatnaambordje Burg. Frankensdam. Regelmatig zien fietsers de dam aan voor een pad om er even later achter te komen dan ze niet verder kunnen. “Dan komen ze veelal wat schichtig terug fietsen.”

De bruid zorgde altijd voor het drukke gezin. De bruidegom heeft gewerkt als bakker, de langste tijd bij bakker Krol die aan de Harderwijkerweg was gevestigd. “De tijd was toen anders, je moest om één of twee uur je bed uit.” De kinderen kregen dan ook een verbod bakker te worden. Inmiddels is een kleindochter dat wel en daar is de bruidegom best trots op. Voor hun zestig jarig huwelijk heeft zij een taart gebakken. 

Voor hun trouwen woonden beiden in dezelfde straat. “Ik had eerst een ander”, zo zegt de bruidegom. “Maar ik vond haar knapper.” Hij komt zelf uit een gezin van dertien kinderen waarvan hij de jongste is. De bruid komt uit een gezin van negen kinderen. Het bruidspaar is het enige echtpaar dat nog samen is.

Beiden doen de boodschappen nop veelal zelf. Maar wanneer iets niet lukt, staan de kinderen altijd klaar. Het feest volgt later op een niet doordeweekse dag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie