Het Storioni Trio
Het Storioni Trio Mike Roelofs

Storioni Trio in feestelijk slotconcert voor 50 jaar Randmeerconcerten

12 april 2024 om 14:26 Achtergrond Ingezonden

Op zaterdagavond 20 april komt het befaamde Storioni Trio optreden in theater Veluvine in Nunspeet, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Randmeerconcerten. In de afgelopen 25 jaar heeft dit trio (piano, viool en cello) in alle uithoeken van de aardbol opgetreden, in de meest prestigieuze concertzalen, waaronder New-York, Londen en Moskou en ook op veel andere bijzondere locaties. Het trio ontleent zijn naam aan de viool die gebruikt wordt door de violist, in 1794 gemaakt door Laurentius Storioni.

De drie musici hebben veel toonaangevende prijzen gewonnen. Ze zijn nog even enthousiast als 25 jaar geleden! Dit wordt hun zesde concert bij de Randmeerconcerten.

Het eerste werk, van Beethoven, is heerlijk om naar te luisteren. Het bevat onder meer negen variaties op een populair melodietje, dat in zijn tijd overal in de steegjes (Gassen) van Wenen te horen was. Daarom heeft het stuk als bijnaam ‘Gassenhauer’.

Hoewel Frédéric Chopin voornamelijk pianomuziek schreef, hebben we het aan de invloed van één van zijn docenten te danken dat hij een pianotrio componeerde. Een wonderschoon en virtuoos stuk, origineel en vol enthousiasme tot in de kleinste details. Chopin was er zelf ook heel gelukkig mee.

Het slotstuk is het beroemde ‘Dumky Trio’ van Antonin Dvorák, gebaseerd op Slavische volksdansen en droefgeestige Boheemse volksballaden (dumky). Vanaf de eerste uitvoering is het een bijzonder succesvol stuk, melancholiek en luchtig tegelijk, een hoogtepunt in het werk van Dvorák. Dit warmbloedige meesterwerk vormt een waardige afsluiting van het prachtige jubileumjaar van de Randmeerconcerten.

Datum, tijd en plaats: zaterdagavond 20 april. Aanvang 20:00 uur, in theater Veluvine, F. A. Molijnlaan 186, Nunspeet. Gratis koffie of thee in de pauze. Na afloop is er een glaasje wijn of een ander drankje en een hapje voor iedereen, als afsluiting van het jubileumjaar Randmeerconcerten. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Meer informatie op www.randmeerconcerten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie