Frans van Ruth en Doris Hochscheid
Frans van Ruth en Doris Hochscheid Carine Bijlsma

Succesvol duo cello-piano in 50-jarig jubileumjaar Randmeerconcerten

8 oktober 2023 om 22:07 Algemeen Ingezonden

Op zondagmiddag 15 oktober speelt het beroemde cello-piano duo Doris Hochscheid en Frans van Ruth in de Verbeelding in Zeewolde. Na eerdere succesvolle optredens in de serie Randmeerconcerten keren zij terug in dit 50-jarig jubileumjaar, met schitterende werken uit eind 19e en begin 20e eeuw. Eerst een virtuoos en melodieus werk van E. Chausson, dan het verstilde ‘Nuit Calme’ van H. Bosmans, een stuk om bij weg te dromen. Vervolgens de sprankelende cellosonate van J. Röntgen en tot slot worden twee meeslepende werken van E. Elgar en F. Bridge ten gehore gebracht, waarin de zorg en het verdriet om de Eerste Wereldoorlog weerklinken.   

De musici hebben als duo veel onderscheidingen en prijzen behaald en in verschillende landen opgetreden. Met hun briljante samenspel weten ze het publiek tot aan de laatste klank te boeien.

Datum, tijdstip en plaats: zondagmiddag15 oktober 2023. Aanvang 14:00 uur. Theater De Verbeelding. Adres: De Verbeelding 25, 3892 HZ Zeewolde. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie