Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Shutterstock

Meimaand Fietsmaand in Nunspeet

18 april 2023 om 14:51 Algemeen

De hele maand mei staat in het teken van fietsen in Nunspeet. Met dit keer een uitloop naar juni, want 21 juni zal het NK Tijdrijden in de gemeente Nunspeet worden gereden.

Meimaand Fietsmaand is een jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente Nunspeet. Nunspeet uit de Kunst en Nunspeet Beweegt bieden ook dit jaar samen een aantrekkelijk programma met evenementen én gratis Meimaand Fietsmaand boekje met nieuwe routes en aantrekkelijke aanbiedingen.

Op maandagmiddag 1 mei is het openingsevenement de start van de Meimaand Fietsmaand. Burgemeester Blom geeft om 14.00 uur het officiële startsein voor een maand vol fietsplezier. Dit begint al gelijk met verschillende fietsparcours; kinderen van verschillende leeftijden kunnen met loopfietsjes en mountainbikes hun vaardigheden oefenen. Na afloop wacht een beloning. 

Ook andere aanbieders zullen bij deze gezellige happening, die helemaal in het teken van fietsen staat, aanwezig zijn. Zo kun je een gezond drankje maken op de smoothie fiets of meedingen naar VIP-tickets voor het NK-tijdrijden. Je kunt deze middag het gratis Meimaand Fietsmaand boekje met kortingsbonnen en routes ophalen bij het kraampje op het Marktplein. Met de bonnen profiteer je bijvoorbeeld van aanbiedingen voor een hapje of drankje onderweg. Het openingsevenement duurt tot 16.00 uur.

De gemeente Nunspeet is dit jaar de gastheer van het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden. Op 21 juni zal deze spectaculaire wedstrijd gereden worden met als decor de dorpen Elspeet en Vierhouten. Om dit evenement te promoten is er de NK Rustig Aan Rijden route. 

Speciaal voor gezinnen (en andere enthousiaste fietsers) kan het parcours van de wedstrijd al verkend worden met opdrachten onderweg. Laat ze afstempelen en verdien een beloning. Vanuit Nunspeet kun je starten voor de Toer de Boer op, een route door het boerenlandschap. De Toer de Boer op en de NK Rustig Aan Rijden route met stempelkaart zijn te vinden in het Meimaand Fietsmaand boekje.

2023 is het jaar waarin de Hanzesteden centraal staan. Met vele bezienswaardigheden en activiteiten op de planning iets waar op ingehaakt wordt. Omdat Nunspeet centraal gelegen is tussen verschillende Hanzesteden is de Meimaand Fietsmaand de ultieme gelegenheid deze steden per fiets te gaan ontdekken. Vanuit Nunspeet kun je daarom de Veluwse Hanzesteden route volgen, vanuit Vierhouten de Veluwerandmeerroute en vanuit Elspeet de Langs de IJsselroute naar Deventer, die grotendeels de oude handelsroutes volgt. De laatste route is speciaal voor bezitters van een E-bike of voor de sportieve fietsers. N

aast het eerder genoemde aanbod zal er deze maand nog veel meer te doen zijn. Kijk voor het hele programma op nunspeetuitdekunst.nl/meimaand-fietsmaand. Kom voor het gratis boekje op 1 mei naar het Marktplein, of haal het boekje met routes en voordeelbonnen een ander moment bij de VVV. Deel je foto’s dan met #meimaandfietsmaandnunspeet!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie