Deelnemers van de dagbesteding nemen het fietslabyrint officieel in gebruik
Deelnemers van de dagbesteding nemen het fietslabyrint officieel in gebruik Tineke Woord

Balkenbrij, worst en… fietsen?

21 februari 2024 om 16:12 Maatschappelijk Ingezonden

Bij de dagbesteding van InteraktContour te Nunspeet kunnen de bezoekers vanaf nu hun favoriete fietsroute fietsen zonder tegenwind en regen.

De dagbesteding beschikt sinds een paar dagen over een fietslabyrint. 

Een fietslabyrint is een computer die we aan kunnen sluiten op onze hometrainer. Het tv scherm laat dan beelden zien van routes op de hele wereld, die je tijdens het fietsen zelf kan aanpassen. Doordat de fietser zelf kan kiezen welke kant hij digitaal op gaat, is er een enorme keuze aan digitale routes en wordt de leefwereld van de fietser vergroot. 

Doordat de digitale routes van een fietslabyrint motiveren om vaker of langer te fietsen, wordt het bewegen en uithoudingsvermogen van onze bezoekers vergroot.

Dit is een prachtige kans voor hen om deel te nemen aan een activiteit die niet alleen plezier brengt, maar ook aanzienlijke voordelen heeft voor hun conditie, het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en mobiliteit.

In het verleden hebben wij het fietslabyrint al eens geleend vanuit de InteraktContour uitleenservice en de resultaten waren indrukwekkend. 

We zagen hoeveel baat onze cliënten hadden bij deze ervaring, zowel fysiek als mentaal. Het fietslabyrint biedt hen de mogelijkheid om op een plezierige manier in beweging te blijven en tegelijkertijd te genieten van verschillende en soms voor hun bekende virtuele omgevingen. 

En nu beschikt de dagbesteding dus over haar eigen fietslabyrint. 

Om dit te realiseren hebben onze cliënten  zich met veel enthousiasme ingezet door, gezamenlijk met het personeel, een verkoop- en sponsoracties op te zetten. 

Bij deze actie werden worsten, snert en balkenbrij verkocht.

Deze werden voordelig geleverd door slagerij……

Hiermee werd een startbedrag bij elkaar gespaard.

Verder zijn er een aantal bedrijven bereid geweest een bedrag te sponsoren, zelfs bedrijven van Urk hebben een bijdrage geleverd.

Het personeel en de bezoekers van de dagbesteding zijn hier  natuurlijk heel blij en willen hen daarvoor hartelijk bedanken.

Dankzij hun en een bijdrage van de vrienden van InteraktContour kon de aanschaf van het fietslabyrint snel gerealiseerd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie