Van links naar rechts: het echtpaar Boom, penningmeester Arnoud den Ouden, voorzitter Jan Schonk en secretaris Jeannet van Olst van devereniging dorpshuis De Wieken.
Van links naar rechts: het echtpaar Boom, penningmeester Arnoud den Ouden, voorzitter Jan Schonk en secretaris Jeannet van Olst van devereniging dorpshuis De Wieken. Wijnand Kooijmans

‘Hartje Hulshorst’ nieuwe naam horecagedeelte dorpshuis De Wieken

11 mei 2024 om 16:31 Maatschappelijk

Gezeten op een oude bakfiets heeft wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet ‘Hartje Hulshorst’ onthuld, de nieuwe naam van het horecagedeelte in dorpshuis De Wieken. Nieuwe beheerder is Erik Boom. 

Wijnand Kooijmans

In zijn toespraak haalde voorzitter Jan Schonk van vereniging dorpshuis De Wieken aan hoe het bestuur na het vertrek van Esther Poorter een jaar zich heeft ingezet om het dorpshuis gedeeltelijk open te houden. Tot het bestuur drie maanden geleden het besluit nam het dorpshuis te sluiten, indien niet aan een aantal voorwaarden kon worden voldaan. Dat was onder meer een nieuwe beheerder, ondersteuning van de gemeente Nunspeet en een nieuw bestuur. 

Kort daarna kruiste het pad van het bestuur en Erik Boom, eigenaar van het organisatiebureau Even Buiten in Zeewolde, elkaar. Boom is al lange tijd op zoek naar een accommodatie waarin ruimte is voor sportactiviteiten en een keuken. “Daaraan voldoet het dorpshuis als het beste van Nederland helemaal”, zo gaf Schonk aan.
Erik kreeg toestemming van vrouw en twee kinderen in Hulshorst aan de slag te gaan. Dat heeft hij na d ontvangst van de sleutels voortvarend gedaan. Onder meer is er veel opgeruimd. Alles wat nog enige waarde heeft wordt de eerste zaterdag in juni via een rommelmarkt aangeboden. Daarna is onder meer de bar opgeknapt en een wand van een rustige wandschilderij voorzien. Schonk gaf aan blij te zijn met de medewerking van de gemeente Nunspeet in de afgelopen periode. 

Erik Boom gaf aan blij te zijn met de grote belangstelling bij de opening. Dit ziet hij als symbool voor de waarde van het dorpshuis voor Hulshorst. Hij haalde aan hoe hij 35 jaar geleden vakantie doorbracht in Bad Hoophuizen in Hulshorst en toen langs het dorpshuis fietste. “En nu staan we hier weer.” Hij biedt, naast onderdak voor eigen activiteiten, ook graag ruimte aan inwoners en passanten en wil activiteiten faciliteren die mensen willen ondernemen. 

Wethouder Mark van de Bunte noemde Hulshorst het eigenzinnigste dorp van de vier kernen binnen de gemeente Nunspeet. Desondanks heeft de gemeente het dorpshuis een helpende hand willen toesteken en is besloten een startsubsidie toe te kennen. Hij wees op de vele faciliteiten die het dorpshuis kan bieden, onder meer vanwege de nieuwe sportvloer die recent is aangebracht. “Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Ik hoop dat het dorpshuis het bruisend hart van Hulshorst mag worden.” 

Het dorpshuis is voorlopig geopend van woensdag tot en met zaterdag. Gekeken wordt of de openingsuren in de toekomst moeten worden uitgebreid. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie