Op elke route van de Hanzestories nemen kleurrijke personages je mee naar de Hanzetijd.
Op elke route van de Hanzestories nemen kleurrijke personages je mee naar de Hanzetijd.

Hanzestories: van stadsbestuur tot smokkelbuur

2 april 2024 om 06:00 Zakelijk

Ontdek de Hanzesteden en omliggende gebieden op jouw eigen manier met Hanzestories. Via de web-app kies je een karakter en bijpassende route die bij jouw interesses past.

Van ‘Salesmanager Hanz’ tot ‘Hanzeheer Julius’, er is een diversiteit aan personages om uit te kiezen. Verken verschillende routes, zoals een stadswandeling door een Hanzestad of een fietsroute door het landschap eromheen. Met boeiende verhalen brengen we de geschiedenis tot leven en verbinden we de Hanzesteden met hun omgeving. Voor elk wat wils!

Op pad met een Hanzeheer 


Ben je klaar om de poorten naar de fascinerende wereld van de Hanze te openen? Beleef hoe het was om mee te reizen met een belangrijke Hanzeheer. Julius neemt je mee op zijn tocht langs de Zuiderzee, met z’n levendige vishandel. Onderweg loopt de spanning op wanneer je achter smokkelaars aan moet jagen en opeens verzeild raakt in een demonstratie van boze horigen. Ook ga je mee naar een topontmoeting tussen de Gelderse Hanzesteden. Maak kennis met kleurrijke personages uit de Hanzetijd. Zij nemen je mee in verhalen over bijvoorbeeld koggeschepen die met bemanning en al werden gegijzeld. Spring in het zadel en ga op zoek naar de schatkist vol Hanze-verhalen en mythes die deze streek verbergt. Weet je zeker dat je dit avontuur met een heuse Hanze-vip aan kunt? Dan is het tijd voor actie!

Ontmoet Julius


Dit verhaal gaat over de Hanzeheer Julius Edelvoort van Schattenkerk. Hij is een vooraanstaand stadsbestuurder uit Harderwijk, een belangrijke handelsstad aan de Zuiderzee. Samen met zijn lijfwachten reist hij af naar een topbijeenkomst voor afgevaardigden van de Gelderse Hanzesteden in Nunspeet. Aan luxe is bij de Hanzeheer geen gebrek. “Onderweg slapen we bij de duurste stadsherberg van Nunspeet. We hebben een kamer met roomservice en een boxspring bedstee. Zo’n luxe verblijf is best duur; stuur jij de penningmeester van Harderwijk even een bode met een tikkie?”

Over de route

 
Julius neemt je mee op ontdekkingstocht door de Hanzestad Harderwijk en het ommeland. Spring op de pedalen en geniet van een avontuurlijke fietstocht van maar liefst 45 kilometer. De route start officieel bij ontvangstlocatie Veluwe - Boekhorstlaan in Harderwijk, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route. Aan de hand van de web-app kun je de route volgen en leer je meer over het hoofdpersonage aan de hand van video’s.

Naast deze route zijn er nog vier andere routes te verkennen. Elke route neemt je mee in een verhaal van de Hanze. Verken het gebied van de machtige Hanzesteden en haar rijke ommelanden door de ogen van jouw gekozen personage en fiets of wandel door de prachtige omgeving. Wist jij dat er allerlei verborgen verhalen en mythes uit de streek te ontdekken zijn? Onderweg leer je meer over de Hanzetijd, beantwoord je vragen en verdien je dukaten. Lukt het jou om deze allemaal te verzamelen?  Beleef de Hanzegeschiedenis met de avontuurlijke Hanzestories! Kies jouw personage en start het avontuur. Ontdek meer op veluwehanzestories.nl 

Dit artikel wordt aangeboden door VisitVeluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie