Burgemeester Céline Blom heeft de versierselen opgespeld.
Burgemeester Céline Blom heeft de versierselen opgespeld. Wijnand Kooijmans

Koninklijke onderscheiding Arnold Copier bij afscheid Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen

15 januari 2024 om 18:00 Algemeen

Arnold Copier is bij zijn afscheid als vice-voorzitter van de Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Céline Blom van de gemeente Nunspeet.

Wijnand Kooijmans

De huurdersvereniging is actief in onder meer Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Harderwijk. Copiers vertrek bij de huurdersvereniging is nog niet helemaal aan de orde. Hij blijft zich voorlopig inzetten als interim-penningmeester. Naast activiteiten voor de vereniging heeft hij zich sinds 2008 op vele terreinen ingezet voor anderen. 

Copier is sinds de oprichting in 2008 betrokken bij de SHOW. In eerste instantie als penningmeester. Hiernaast was hij nauw betrokken bij het maken van prestatieafspraken tussen Omnia Wonen en de gemeenten. Ook overlegde hij wekelijks met de directeur-bestuurder van Omnia Wonen over beleidszaken.
Na zijn vertrek als penningmeester werd hij in 2023 vice-voorzitter. Daarbij kondigde hij al zijn vertrek aan.
Om de SHOW uit de brand te helpen heeft hij nu het penningmeesterschap op zich genomen.

Arnold Copier was het aanspreekpunt voor de huurders van de sociale huurwoningen, maar ook voor huurwoningen in de vrije sector en zorg- en maatschappelijk vastgoed. Hij wordt gezien als de verbindende factor voor de bestuursleden van de SHOW, hij was daarbij zeer denkend naar de huurders. Dat kwam onder meer door zijn inspanningen voor energiemaatregelen om zo de lasten voor huurders te verlagen.

Als afdelingsvoorzitter, penningmeester, netwerk-coördinator en momenteel als woonconsulent is Copier sinds 2010 actief voor de Algemene Nederlandse Bond voor ouderen (ANBO). Hij begeleidt en ondersteunt mensen in financiële nood door hulp te bieden bij aanvragen en het opstellen van huishoudboekjes, maar ook als telefonisch helpdesk voor diverse problemen waar ouderen tegen aan kunnen lopen.

Daarnaast is hij actief voor de Voedselhulp Nunspeet en ondersteunt hij mensen als coach.
Naast het vrijwilliger zijn voor organisaties, ondersteunt hij ook mensen met boodschappenpakketten, vervoer en advies hoe bepaalde zaken af te handelen.
Daarnaast is hij mantelzorger voor zijn vrouw Joke. Beiden waren verrast door de uitreiking van de koninklijke onderscheiding.

In zijn weinige vrije tijd legt hij daarnaast graag een kaartje.

De versierselen worden opgespeld.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie