De Petraschool zal in het IKC worden ondergebracht.
De Petraschool zal in het IKC worden ondergebracht. Wijnand Kooijmans

Juridisch conflict rond overlast en verkeer toekomstig Integraal Kindcentrum Nunspeet Oost

31 januari 2024 om 15:00 Algemeen

Bij de plannen voor de komst van een Integraal Kindcentrum (IKC) Nunspeet Oost is de gemeente Nunspeet in een juridisch conflict geraakt met bewoners van een woning aan de Oosteinderweg. Opzet is dat het IKC komt op de plek van de voormalige garage De Witte aan de Oosteinderweg. In het nieuwe Kindcentrum worden onder meer de basisscholen Petra en De Wegwijzer ondergebracht.

Wijnand Kooijmans

De bewoners van de woning aan de Oosteinderweg hebben bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan dat de bouw van het IKC mogelijk moet maken. Zij vrezen voor geluidsoverlast, extra verkeer en vermindering van privacy.

Het bezwaar heeft geleid tot meerdere gesprekken tussen de betrokken bewoners en de gemeente. Hoewel wethouder Wichert Stoffer aangeeft de gesprekken als constructief te hebben ervaren, is vervolgens door de bewoners een juridisch gemachtigde aangetrokken. Die heeft aangegeven de aangeboden oplossingen voor de verwachte overlast niet als adequaat en passend te ervaren. 

De bewoners stellen zich op het standpunt dat het college van burgemeester en wethouders toezeggingen heeft gedaan over de verkeersafwikkeling rond IKC Nunspeet Oost. Dat zou er op neerkomen dat autoverkeer naar het IKC via de rondweg wordt geleid. Zij vinden dat deze toezegging gestand moet worden gedaan. De bewoners willen bovendien, voor uitspraak van de Raad van State op de bezwaren tegen het bestemmingsplan, duidelijkheid over de hoogte van de planschade die zij kunnen ontvangen. Nunspeet wil eerst de uitspraak van de rechter afwachten.

Het college heeft betrokkenen laten weten dat geen ondubbelzinnige toezeggingen zijn gedaan ten aanzien van de verkeersafwikkeling voor het huidige IKC Nunspeet Oost. En geen toezegging heeft gedaan dat bij realisatie van het IKC autoverkeer via de rondweg wordt geleid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie