Inwoners Hulshorst willen dorpshuis behouden
Inwoners Hulshorst willen dorpshuis behouden Wijnand Kooijmans

Meerderheid inloopavond is voorstander van voortbestaan dorpshuis ‘De Wieken’

10 maart 2024 om 15:47 Algemeen

Een overgrote meerderheid van de rond de veertig bezoekers van de inloopavond van de gemeente Nunspeet rond het dorpshuis De Wieken in Hulshorst kiest voor het behoud van het gebouw. Zij vinden dat het, samen met de Hervormde Kapel, de spil van het dorp moet zijn

Wijnand Kooijmans

Wethouder Mark van de Bunte deelt de mening dat er best een toekomst is weggelegd voor het dorpshuis. Maar dat hiervoor wel stappen moeten worden gezet. De gemeente kan hierin wellicht aan aanjagende rol spelen. De gemeente onderzoekt op korte termijn de toekomst van alle dorps- en buurthuizen en de buurt- en dorpsverenigingen en wat daarvoor nodig is.

Onder meer wordt door de inwoners van Hulshorst aangegeven dat de komst van een beheerder van cruciaal belang is. Na het vertrek van de vorige beheerder is het bestuur er niet in geslaagd een nieuwe beheerder aan te trekken waardoor zij zelf het dorpshuis deels draaiende moeten houden.

Zij hebben aangegeven dat er voor 1 juni een oplossing moet zijn en anders de deur van het dorpshuis op slot draaien. Dat vinden de bezoekers een niet gewenste ontwikkeling. Het dorpshuis moet een plek zijn voor iedereen. Voor ouderen, maar óók voor jongeren. 

Een wens is verder dat er een prikpost komt voor het afnemen van bloed. De prikpost in Nunspeet is bijvoorbeeld niet met openbaar vervoer bereikbaar. Dat maakt dat dan bijvoorbeeld naar het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk moet worden gereden.

Slechts één briefje bevatte de boodschap dat de beste oplossing is het gehele dorpshuis plat te gooien en op de vrijkomende plek woningen te bouwen. Dat zou betekenen dat voor het gymonderwijs de basisschool moet uitwijken naar Nunspeet. Hiervoor is een nieuwe vloer van veertigduizend euro gelegd in de gymzaal. Enkele bezoekers geven aan zich in te willen zetten als vrijwilliger om het voortbestaan van het dorpshuis te garanderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie