Voor de derde keer op rij gepromoveerd.
Voor de derde keer op rij gepromoveerd. Hellas '63

Hellas’63 ook in zaalcompetitie naar 1e klasse

18 maart 2024 om 18:00 Korfbal

Korfbalvereniging Hellas’63 leverde een unieke prestatie. Nadat eerder al in de gewijzigde competitieopzet in het veld de promotie naar de eerste klasse werd gerealiseerd, gebeurde dat nu ook in de zaal. Het afgelopen weekend werd Rheko met 20-17 aan de kant gezet na een 12-8 ruststand. Alle basisspelers leverden een aandeel aan de score. 

Dick van der Veen

Het was geen sprankelend duel, maar de promotie was al eerder bereikt en dan is de scherpte er wat af. Het feestje na afloop was er niet minder om. 

De ‘gelegenheidstrainers’ Jannine de Jong en Alex Smienk verdienen een groot compliment. Ze namen de groep op sleeptouw toen er geen coach beschikbaar was, bleken bereid om er nog een jaar extra aan vast te knopen om de vereniging die hen na aan het hart ligt uit de problemen te helpen. Met succes. Inmiddels is Hellas in drie jaar tijd van de vierde naar de eerste klasse doorgestoomd.

“We zullen hen missen, hebben veel van ze geleerd, ze hebben een hechte formatie gesmeed”, zeggen Claudia en Rowan Mulder. De laatste kwam uit de jeugd met Jannine mee naar de eerste formatie. Zij op haar beurt vindt het na in totaal zestien jaren training van junioren en senioren tijd voor andere dingen in het leven en ook voor Alex is dat van toepassing

Inmiddels is de zoektocht naar geschikte opvolging in volle gang. “We hopen dat er iemand wordt gevonden die met zijn of haar kennis en een andere manier van denken de vereniging het niveau nog wat meer bagage kan geven”, aldus De Jong.

De Mulders, geen familie overigens, ervoeren in veld en zaal dat ze te maken hebben met tegenstanders die een zuiverder schot hebben, beter afvangen en in een hoger tempo spelen. Ze komen samen met Jannine tot de conclusie dat nu een periode aanbreekt waarin stabilisatie het doel is. “De overgangsklasse is met een smalle selectie niet haalbaar. We komen in het veld nu uit tegen Elburg. Dat worden leuke potjes. Het is alweer een jaar of wat geleden dat we de streekderby uitvochten. Verder zijn teams uit Lelystad en Vleuten onze opponenten. We willen wegblijven van de degradatieplek. Dat zal een hele hijs zijn.” 

Vanuit de jeugd komen mondjesmaat spelers door. Hellas heeft een A- en een B-juniorenteam naast een tweede formatie die zich keurig handhaafde in de derde klasse. Het vertrek van een aantal talentvolle jeugdspelers om redenen van studie komt bij een kleine club hard aan. In de regio spelen de verenigingen zo ongeveer op hetzelfde niveau, waarbij ze het bij Hellas jammer vinden dat Rood Wit uit Wezep uit de eerste klasse is gedegradeerd. 

Bij Hellas heerst het familiegevoel. “Dat zou verloren gaan als we explosief groeiden. Uiteraard wil je graag zo hoog mogelijk spelen, maar het plezier in het spel en de goede band tussen de leden staat bij ons voorop”, klinkt het uit drie monden tegelijk. 

De vereniging bestaat anno 2024 zestig jaar. Op 15 juni is de jubileumdag met een reeks van activiteiten. Daar wordt elke maand al op een of andere manier naartoe geleefd. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie