Elspeet komt er tegen DSV'61 niet aan te pas.
Elspeet komt er tegen DSV'61 niet aan te pas. NWVfoto.nl

Corners nekken Elspeet bij DSV’61: 4-0

10 maart 2024 om 11:29 Voetbal

DSV’61 maakt op sportpark De Haere in Doornspijk gebruik van de lengte voorin tegen een gemankeerd Elspeet dat bij hoekschoppen teveel ruimte weggeeft. Vooral Wilbert van Loo voelt zich als een vis in het water. Met zijn drie doelpunten heeft hij een belangrijk aandeel in de 4-0 overwinning.

Dick van der Veen

Bij de bezoekers ontbreken onder meer aanvoerder Kees Pluim, aanvalsleider Niels van de Steeg en sterkhouder David Bleijenberg. Dat kan de smalle bank niet opvangen. Inzet alleen is onvoldoende om het surplus aan kwaliteit van de Doornspijkers te compenseren. Blijft de schade voor rust nog beperkt; daarna kan Elspeet het niet meer belopen. DSV61 heeft een sterk collectief waar veel ploegen zich op stuk bijten. Fysiek sterk met scorend vermogen, wat in het verleden wel eens de achilleshiel bleek te zijn. Patrick Visser is met zijn 17 doelpunten het goudhaantje, maar hij heeft in deze streekderby dubbele bewaking, waarvan zijn medespelers profiteren.


Van Loo breekt de score open als Ron Hofmeijer de bal op zijn kruin legt en hij Elspeet met kopzorg achter laat. Als na de hervatting invaller Mark-Jan Visser met zo ongeveer zijn eerste balcontact de marge vergroot is de wedstrijd gespeeld. Hoewel in de periode daarna Elspeet enkele goede mogelijkheden krijgt. Daarna is Van Loo nog twee keer trefzeker, waarbij doelman Joey Visch niet vrijuit gaat. Niemand bij Elspeet die daar iets van durft te zeggen, want hij heeft met bekwame reddingen een belangrijk aandeel in het binnen slepen van punten kin de voorgaande wedstrijden.

Martin Kieft stelt vast dat Elspeet duelkracht miste. “Zij hebben een sterke bank met een aantal spelers dat kan scoren. Onze aanvoerder is vader geworden en het belang daarvan overstijgt het spelletje. Daarnaast twee geblesseerden en jongens op wintersport. Het is van DSV’61 bekend dat ze gevaar stichten met hoekschoppen. Het enige wat ik daarvan de ploeg kan verwijten is dat ze in die situaties DSV teveel vrijheid verleende. Het is voor ons zaak dat we wegblijven van de twee rechtstreekse degradatieplaatsen. Komende zaterdag staat de cruciale wedstrijd tegen Wilsum op de rol. Gelukkig zijn dan spelers terug van vakantie en ziet het er ook naar uit dat we de geblesseerden weer kunnen inlijsten.”


Zijn collega Gert-Jan Piksen gunt Van Loo een publiekswissel. “Hij scoorde nog niet in deze competitie en dan ineens drie. Dat vieren we met elkaar. DSV heeft 17 veldspelers en keepers die het samen moeten doen. Ik heb in de voorbereiding sterk op het collectief ingezet en dat loont zich. De spelers werken hard voor elkaar. We willen zo lang mogelijk bij de kopgroep horen die om het kampioenschap strijdt. Te beginnen zaterdag uit tegen Stroe. Naarmate de competitie vordert, met schorsingen en blessures, is een gelijkwaardige selectie van steeds groter belang. Natuurlijk ben ik tevreden met de punten, maar ik kijk ook kritisch naar wat fout gaat. In de eerste helft slordig voetbal, waarbij de bal vaak zo maar werd ingeleverd. Daar hebben we het dan op de trainingen over.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie