De vier initiatiefnemers.
De vier initiatiefnemers. Stichting Behoud Landgoed De Grote Bunte

Stichting Behoud Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet

10 februari 2024 om 15:07 Achtergrond

Na jarenlange strijd door diverse individuele personen en stichtingen om de teloorgang van Landgoed De Grote Bunte met bijbehorend landgoedbos tegen te gaan, zijn nu de krachten gebundeld in Stichting Behoud Landgoed De Grote Bunte.

Stichting Behoud Landgoed De Grote Bunte, bestaande uit Klaas van Harten, Hendrik van ‘t Hul, Henk Hagen en Peter Veen, heeft als voornaamste doel bescherming en duurzaam behoud van het cultuur-historische landgoed. Bijvoorbeeld door zich in te zetten voor het behoud van het monumentale landhuis met bijbehorend koetshuis. Daarnaast wil zij het ensemble van een landgoed in de oorspronkelijke Engelse landschapsstijl met de originele zichtlijnen, padenstructuur, achterbos en de daarin aanwezige flora en fauna als startpunt voor de toekomst zien. Daarom wil de stichting voorkomen dat het complete landgoed versnippert als gevolg van de bestaande herontwikkelingsplannen waardoor volgens de mannen het karakteristieke, eeuwenoude landgoed met het bijbehorende landgoedbos verkwanseld wordt onder invloed van de bouw van villa ‘s en wegverharding.

Stichting Behoud Landgoed De Grote Bunte zal bezwaarschriften en zienswijzen indienen, hoorzittingen bijwonen en overleggen met belanghebbenden over mogelijkheden om het landgoed toekomstbestendig te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie