Hettie Schoonhoven en de burgemeester.
Hettie Schoonhoven en de burgemeester. Monique Branse

Burgemeester ambassadeur van buurtbemiddeling

18 april 2024 om 15:18 Achtergrond

Burgemeester C.W.J. Blom van gemeente Nunspeet is op 18 april geïnstalleerd tot ambassadeur van buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek.


Hettie Schoonhoven, coördinator van het project Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek is hier blij mee. “Een fantastisch moment” volgens haar. “Fijn dat de burgemeester bereid is ambassadeur te worden.” Inmiddels werken 342 gemeenten met buurtbemiddeling. Dit aantal groeit nog steeds.

Ambassadeurs kunnen met een positieve aanbeveling de bekendheid van buurtbemiddeling verder vergroten bij buurgemeenten die nog geen buurtbemiddeling hebben. Ook kunnen de ambassadeurs de inwoners verder voorlichten over buurtbemiddeling. “En dat is niet lastig”, zegt Schoonhoven. “Buurtbemiddeling is een goedkope en effectieve manier om (beginnende) woonoverlast op te lossen. Ruim tweederde van behandelde zaken wordt opgelost.” Deze resultaten worden behaald door de groep vrijwilligers, de coördinator en de betrokken partners. 

Omdat er steeds meer vragen voor buurtbemiddeling zijn, is Hettie Schoonhoven op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie op zoek is naar een mooie uitdaging als buurtbemiddelaar, kan contact opnemen. Meer informatie: buurtbemiddelingnunspeetelburg.nl of bel naar 06-51761336.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie