Afbeelding
Cultuurkust

Ontmoeting en netwerken tijdens aftrap nieuw Kunst- en Cultuurplatform Nunspeet

16 april 2024 om 18:36 Cultuur Ingezonden

Veertig culturele organisaties kwam op 9 april bij elkaar in het gemeentehuis van Nunspeet. Stichtingen en verenigingen, maar ook makers, zowel de amateur als professional en culturele (maatschappelijke) partners waren aanwezig. Aanleiding was een eerste netwerk- en inspiratiebijeenkomst georganiseerd door het Kunst- en Cultuurplatform Nunspeet in samenwerking met de gemeente Nunspeet.

De bijeenkomst biedt culturele organisaties, zowel de amateur als de professional een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren. Vanuit de zaal kwam vooral naar voren dat er behoefte is aan de verbinding onderling, hoe vinden we elkaar en hoe weten we wat de ander doet. De kopgroep van het Kunst- en Cultuurplatform neemt dit mee en gaat hiermee aan de slag.

Ter inspiratie nam gastspreker Eugene Ligtvoet de aanwezigen mee in zijn ervaring die hij onlangs had met een culturele organisatie in de regio. De boodschap was, hoe maak je anderen enthousiast voor jouw passie en hoe werf je daar bijvoorbeeld nieuwe leden mee.

Deze avond was tegelijkertijd de aftrap van het nieuwe Kunst- en Cultuurplatform Nunspeet. Enkele maanden geleden is er een kopgroep geformeerd die bestaat uit enthousiaste leden die allen vanuit een eigen (kunst)discipline hun deskundigheid inbrengen. Cultuurverbinder Karelien Druijff van Cultuurkust is de kartrekker van het platform. De komst van de Cultuurverbinder is onderdeel van de Kunst- en Cultuuraanpak van de gemeente Nunspeet. Ook de oprichting van het platform is hieruit voortgekomen.

Na afloop werd er nog lang nagesproken, het is de bedoeling dat er in het najaar weer een netwerk- en inspiratieavond wordt georganiseerd.

Wie meer informatie wil over het platform of een idee heeft op cultureel gebied, maar niet weet hoe te beginnen, kan contact opnemen met Cultuurverbinder Karelien Druijff. Karelien is aanwezig op de dinsdagen in het gemeentehuis van Nunspeet (op afspraak). Een afspraak maken kan per mail karelien.druijff@cultuurkust.nl of telefonisch 06-15012325

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie