Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nunspeet wijst verzoek tot tijdelijke verhuur Boschhuis af

2 augustus 2023 om 15:30 Politiek

De gemeente Nunspeet wil niet meewerken aan de tijdelijke verhuur van Het Boschhuis als woonruimte. Het verzoek van de eigenaar wordt afgewezen door het college van B en W. Het pand is bestemd voor groepshuisvesting en is lange tijd in gebruik geweest om wegens gebrek aan ruimte in de school zelf onderdak te bieden aan leerlingen van de naast gelegen Dr. Verschoorschool. 

De leegstandswet biedt wel de mogelijkheid een woning of gebouw te verhuren zonder de reguliere rechtsbescherming die een huurder heeft. De huur kan dan binnen drie maanden worden opgezegd.
Bij een regulier huurcontract kan de huurder een huurcontract tegen de wil van de huurder alleen ontbinden via de rechter. Dan wordt normaal een langere termijn dan drie maanden gehanteerd. Het verlenen van een ontheffing wordt in strijd gezien met het voorbereidingsbesluit dat door de raad in december vorig jaar is genomen voor het pand. Dit omdat het gebouw niet meer in gebruik is en het onduidelijk is wat de toekomstplannen zijn.

Gezien de ligging nabij de Verschoorschool, een school voor primair en voortgezet onderwijs, vraagt dit een zorgvuldige invulling van de locatie van het Boschhuis, zo is de mening van het college. Het voorbereidingsbesluit maakt dat geen veranderingen in gebruik mogen plaatsvinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie