Aankondiging NK 2023
Aankondiging NK 2023 Eigen opmaak

Nederlands Kampioenschap Taekwon-Do in Nunspeet

3 november 2023 om 08:07 Sport Ingezonden

Op zondag 12 november 2023 vinden in Sportcomplex De Wiltsangh in Nunspeet de Nederlandse Kampioenschappen Taekwon-Do plaats. Na een jaar geleden een aanvraag ingediend te hebben bij de nationale Taekwon-Do bond, werd de organisatie van de NK begin 2023 toegewezen aan Taekwon-Do School Martowirono die al 52 jaar actief is op de Veluwe en ook in Nunspeet Taekwon-Do les geeft. Naast de centrale ligging was ook de nieuwe Wiltsangh reden om dit grootse toernooi naar Nunspeet te halen. Sportcomplex De Wiltsangh heeft de faciliteiten en de uitstraling die passen bij een nationaal kampioenschap.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Er zullen 300 atleten deelnemen aan de verschillende wedstrijdonderdelen: Tul (stijlfiguren), sparring, special techniques (diverse gesprongen technieken) en power (breektesten). Naast de atleten zullen 55 scheidsrechters en 30 vrijwilligers hun bijdrage leveren aan deze bijzondere, sportieve dag. Ook Sportbedrijf Nunspeet verleent in meerdere opzichten haar optimale medewerking.

Na de huldiging van de kampioenen van afgelopen EK en WK zullen om 10.30 uur de wedstrijden van start gaan. Zwarte banders die op 12 november Nederlands kampioen worden, hebben voor het betreffende onderdeel een directe kwalificatie voor deelname aan de EK 2024 in Polen.

Voor geïnteresseerden is het mogelijk een kijkje te nemen bij dit evenement. Uiteraard zal Taekwon-Do School Martowirono met haar wedstrijdgroep, waarvan enkele leden tevens deel uitmaken van de nationale selectie, op de NK vertegenwoordigd zijn.

Aankondiging NK 2023 (Socials)
Foto Taekwon-Do - Zandenplas
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie