Oorlogsfilm ‘Het gevoel van vrijheid’ nog één keer te zien op bijzondere locatie

20 maart 2024 om 16:49 Evenementen Ingezonden

Het gevoel van vrijheid is een gedramatiseerde speelfilm over de lokale oorlogsgebeurtenissen omtrent het Verscholen dorp bij Vierhouten en verzetsgroep Rambonnet uit Elburg.

In 2022 ging de film in première. Veel bezoekers noemden de film aangrijpend en indrukwekkend.

Op 25 april ‘s avonds is de film te zien in Elburg en op 2 mei in Vierhouten.

Huize Vierhouten

Huize Vierhouten, gelegen op een privé landgoed in de bossen bij Vierhouten, vormt dit keer het unieke decor van de filmvertoning. Huize Vierhouten bracht onderdak aan vele onderduikers en was het buitenverblijf van Eduard von Baumhauer, één van de initiatiefnemers en financier van het Verscholen Dorp.

Omdat het voorlopig de laatste keer is dat producent van de film, stichting Blijdeheidekat een vertoning organiseert, is zij er trots op dat dit op landgoed Huize Vierhouten mag plaatsvinden en wel op 2 mei.

Hoofdtelefoons

De film wordt op een groot scherm in de buitenlucht vertoond en iedere bezoeker krijgt een hoofdtelefoon op om het geluid duidelijk te ontvangen. Zo verstoren we niet de dieren en heeft u de zekerheid van prima geluid. Er is ook een kleine tentoonstelling ingericht die extra achtergrondinformatie geeft, een presentatie over Huize Vierhouten in oorlogstijd en u mag een korte blik naar binnen werpen.

Stoelen

U mag zelf een stoel meebrengen of u kunt er eentje huren via de website. Consumpties zijn vooraf en in de pauze te koop. Parkeren kan dichtbij op het terrein zelf. Toiletten zijn aanwezig.

Elburg

Op 25 april is er ook een vertoning in MFC ‘t Huiken in Elburg. De film wordt daar vertoond op hun nieuwe 7 meter scherm en geluid wordt daar weergegeven via de eveneens nieuwe geluidsinstallatie.

Kaartverkoop

Voor extra informatie en kaartverkoop gaat u naar www.blijdeheidekat.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie