Frannie Herder en Hettie Schoonhoven flankeren de nieuwe ambassadeurs. (Foto: Benno Wonink Fotografie)
Frannie Herder en Hettie Schoonhoven flankeren de nieuwe ambassadeurs. (Foto: Benno Wonink Fotografie)

Burgemeester ambassadeur Buurtbemiddeling

9 december 2016 om 15:59 Algemeen

REGIO - Deze week zijn de burgemeesters F.A. de Lange van de gemeente Elburg, A. Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek en B. van de Weerd van de gemeente Nunspeet geïnstalleerd tot Ambassadeur van Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek.

Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en aanspreekpunt van het  landelijk project Buurtbemiddeling installeerde de drie burgemeesters. ‘Een fantastisch moment’ volgens Herder. ‘En fantastisch dat deze burgemeesters bereid zijn Ambassadeur te worden.’ Inmiddels zijn er 232 gemeenten die werken met Buurtbemiddeling. Dit aantal groeit nog steeds en Frannie Herder ziet dit aantal ook nog graag groeien. De ambassadeurs kunnen daar natuurlijk bij helpen. Met een positieve aanbeveling kunnen zij de bekendheid van buurtbemiddeling verder vergroten bij de buurgemeenten die nog geen buurtbemiddeling hebben. Ook kunnen de ambassadeurs de inwoners verder voorlichten over buurtbemiddeling. ‘En dat is niet lastig’, zegt Herder, ‘buurtbemiddeling is een goedkope en effectieve manier om (beginnende) woonoverlast op te lossen.

Ruim tweederde van behandelde zaken wordt opgelost, dat zijn zeer aansprekende resultaten.’ Deze resultaten worden behaald door de groep vrijwilligers, de coördinator en de betrokken partners. Dat gebeurt in sterke samenwerking. En met succes. Burgemeester Van de Weerd gaf aan dat hij ook Buurtbemiddeling kent vanuit zijn eerder werk in Ede. Een goed en mooi instrument om in te zetten en mooie samenwerking tussen alle partners. Hettie Schoonhoven, coördinator, is blij met deze ambassadeurs.

Doordat er steeds meer vragen voor buurtbemiddeling zijn, is zij op zoek nieuwe vrijwilligers. Bent u op zoek naar een mooie uitdaging als vrijwillige buurtbemiddelaar? Neem dan contact op. Meer lezen over buurtbemiddeling en over de functie van vrijwilliger? Kijk dan op buurtbemidde-lingnunspeetelburg.nl. Bellen mag ook: T. 06 51761336.
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie