Geertje en Gerrit heten je welkom in de Roskam.
Geertje en Gerrit heten je welkom in de Roskam. Monique Branse

Twee jaar Stichting True Colors

4 juli 2023 om 08:00 Algemeen

Monique Branse

Stichting True Colors Nunspeet zet zich in om de acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTIQA+ gemeenschap in de gemeente Nunspeet te vergroten en te verbeteren. 

Iedere maand op de eerste dinsdag van de maand organiseert de Stichting het True Colors Café in De Roskam in Nunspeet. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. Gerrit: “Al twee jaar is het een warm welkom bij De Roskamp. Anna en haar team hebben ons vanaf het begin gesteund en elke avond is speciaal. Soms kan het contact met anderen lastig zijn en kan het een drempel zijn om aan te sluiten. Maar we merken dat er een groep met vaste deelnemers ontstaat en er steeds nieuwe bezoekers aanschuiven. Wij zijn er voor elke leeftijd.  Iedereen is welkom. Sinds juni 2023 zijn wij een Stichting.” Geertje: “Voor jongeren hebben we de True Colors WhatsAppgroep, bedoeld voor jongeren tot en met 27 jaar, om met elkaar op een veilige en leuke manier te kunnen communiceren. Zo is er voor iedereen een plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar ervaringen te delen. Het is fijn om vragen te kunnen stellen, zonder dat er direct geoordeeld wordt. Het kan gaan over de gevoelens voor een ander of het zich niet thuis voelen in eigen lichaam. Vragen waar je mee geconfronteerd wordt als LHBTIQA+’er en zeker in de bewustwordingsfase. Soms is het spannend of eng om onze avonden te bezoeken, wees dan welkom in de WhatsAppgroep.” Gerrit is voorzitter en voor hem is het belangrijk om te werken aan een inclusieve samenleving, waar je met respect jezelf mag zijn. Geertje is algemeen bestuurslid en vertrouwenspersoon van de WhatsAppgroep. Vooral de jeugd ervaart moeilijkheden en psychische spanningen en daar maakt Geertje graag het verschil. Gerrit: “Sinds de start twee jaar terug hebben wij veel steun ervaren, niet alleen van De Roskam maar ook van de gemeente en inwoners van Nunspeet. Ik kijk met dankbaarheid terug en vooruit.”
Geertje: “De maand juni stond in teken van verbinding en de dialoog zoeken met elkaar. Niets opdringen maar het gesprek aangaan. Zo stonden we met een kraam op de markt en deelden flyers uit. Soms kregen we hartverwarmende reacties, maar er waren ook momenten waarin we met respect met elkaar in gesprek zijn gegaan over hoe belangrijk het is om elkaar de ruimte te geven. Vooral in de vroege puberteit -en soms al eerder- zijn er signalen die niet opgepakt worden en waar op een later moment verdrietige situaties ontstaan. Daarom willen wij er ook zijn voor de jongeren die met hun identiteit of andere vragen worden geconfronteerd.”

De Pride maand werd afgesloten met een TrueColors DragBingo met draqqueen VENOM op 30 juni. Een ludieke afsluiting van een maand waar het met elkaar in gesprek gaan centraal stond. En dat blijft de Stichting doen. Zij zijn in gesprek om op scholen en op sportverenigingen voorlichting te gaan geven. Geertje: “Samen met Nunspeet Beweegt kijken we nu naar de mogelijkheden en faciliteiten. Bewegen is namelijk een ontspannende manier van bijeenkomen en elkaar te ontmoeten.”

Voor meer informatie of contactgegevens kan een kijkje genomen worden op de website www.truecolorsnunspeet.nl. “Op de website staan ook adressen van organisaties die meer informatie geven en tips met wie je eventueel kunt praten, als je daar behoefte aan hebt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie