Radiomakers Frans van Baardwijk en Jan Riemersma. Foto: Monique Branse
Radiomakers Frans van Baardwijk en Jan Riemersma. Foto: Monique Branse Monique Branse

Radioprogramma voor senioren

22 februari 2024 om 06:00 Maatschappelijk

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet en regio kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Frans van Baardwijk en Jan Riemersma, presentatoren van het radio programma op RTV Nunspeet – Senioren bij de tijd.

Monique Branse

Stichting Welzijn Nunspeet heeft een werkgroep, die onder de naam ‘Senioren bij de tijd’ op dinsdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur een programma verzorgt. In dit programma wordt gesproken over allerlei onderwerpen die volgens de presentatoren voor iedereen interessant, urgent of belangrijk zijn.
Aan bod komen bijvoorbeeld zaken uit de gemeente Nunspeet, over medische, maatschappelijke en culturele zaken, actuele informatie en ontspanning.

Frans vertelt: “Ons doel is echt een gesprek aan te gaan met elkaar. Dit betekent ook dat wij ons goed voorbereiden en een gesprek vooraf hebben met de gasten. Waar gaan we het over hebben, welke vragen en antwoorden komen er aan bod. Om het voor de luisteraar zo interessant mogelijk en pakkend te krijgen.”
Jan gaat verder: “Inderdaad zijn de onderwerpen zo breed mogelijk. Wij zijn zelf de redactie, dus van a tot z zijn wij erbij betrokken. Dit met een team van zeven presentatoren. Meestal komen wij één keer per drie maanden bij elkaar om zo de agenda en onderwerpen te bepalen.
Als je zelf een onderwerp aandraagt is er altijd wel een collega die zegt – dan doe ik mee. En zo bouwen we met elkaar een mooi programma in elkaar.”

Collega presentator gezocht 

Het team van presentatoren is op zoek naar een collega. Lijkt het jou leuk om mee te werken aan dit wekelijkse programma en ben je bereid om in duo’s de presentatie én voorbereiding voor je rekening te nemen? Als je dan ook nog een makkelijke prater bent met een brede interesse in mensen en alles wat hen bezig kan houden, dan nodigen Frans en Jan je uit om een e-mail te sturen. 

Frans: “Al tien jaar ben ik bij ‘Senioren bij de tijd’ betrokken. Ik was op zoek naar een nieuwe leuke tijdbesteding en zo kwam ik bij de radio terecht.” Jan geeft aan dat hij via het project Ontmoet Veluvine bij het radioprogramma terecht kwam.
“Na mijn werk zocht ik een uitdaging in het vrijwilligerswerk. Het is een fijn team om onderdeel van uit te maken en erg leuk om te doen.”

De lokale radio wordt goed beluisterd in Nunspeet en omstreken. Dus wees welkom om aan te sluiten bij de trouwe luisteraars op de dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie over Stichting Welzijn Nunspeet of het radioprogramma Senioren bij de tijd op www.welzijnnunspeet.nl/project/radioprogramma-senioren-bij-de-tijd/.
Of stuur een e-mail naar seniorenbijdetijd@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie