Spullen een langer 'leven' geven. Foto: Monique Branse
Spullen een langer 'leven' geven. Foto: Monique Branse Monique Branse

‘Groen en Sociaal is ons motto’

14 februari 2024 om 06:00 Maatschappelijk

Monique Branse

Zorgen voor en met elkaar. De gemeente Nunspeet en regio kent veel inwoners die zich inzetten voor een ander. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met deze betrokken mensen, zowel jong als oud(er) en alles daartussenin. Dit keer een gesprek met Martin Juffer, voorzitter van Kringloopwinkel De Cirkel.

Stichting Kringloopcentrum De Cirkel is sinds 1981 actief in de regio. Martin: “Dat we al zo lang bestaan, is vooral te danken aan het enthousiasme van de vrijwilligers die zich ervoor inzetten om spullen een langer ‘leven’ te geven. In 2019 hebben wij de hal direct naast de winkel geopend. Wij groeiden uit ons jasje. De aangeboden meubels konden wij niet meer kwijt en werden op elkaar gestapeld. Nu worden de meubels in een huiskamersetting gepresenteerd. Dat ziet er veel beter uit en is voor de gasten overzichtelijker.”

Martin is blij dat mensen De Cirkel weten te vinden: om spullen te brengen en voor de ophaalservice. “De spullen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen: ze moeten heel en schoon zijn en functioneren. Wij komen met onze bus de spullen bij mensen thuis ophalen, maar soms komt het voor dat we iets moeten weigeren, omdat we denken dat het niet kan worden verkocht. Onze chauffeurs zijn vrijwilligers en geen professionele verhuizers. Daarom wordt klanten gevraagd om de spullen beneden neer te zetten. Wie spullen heeft om op te halen, kan contact met ons opnemen of even langslopen.”

Deze week is er extra korting op alle kleding om ruimte te maken voor de voorjaarskleding. Daarom nodigt Martin mensen van harte uit om te komen shoppen.

“Wij zijn ook trots op alle mensen die zich met veel plezier als vrijwilliger inzetten. We kunnen op hen bouwen. Wel zijn we op zoek naar nog vier of vijf vrijwilligers. Voor het rijden op de bus, voor de afdeling witgoed en voor de afdeling distributie. Op de laatstgenoemde afdeling komen alle goederen binnen. Die worden gesorteerd en naar de juiste afdeling gebracht. 

Onze vrijwilligers komen bijna allemaal uit Nunspeet en hebben een grote betrokkenheid met de kringloopwinkel en elkaar. We kijken wat bij iemand past en wat ze kunnen. Kringloopwinkel De Cirkel biedt een gezellige plek, waar je altijd werkt in teamverband. Wie bij ons aan de slag wil als vrijwilliger, mag dus vooral contact opnemen.”

Samen met Stichting Verborgen Armoede en Voedselhulp Nunspeet, richtte de kringloopwinkel Stichting Hulpfonds Nunspeet op. Deze stichting biedt hulp aan inwoners van Nunspeet door zowel materiële als financiële vergoedingen te verstrekken. “Alle hulp is maatwerk. In overleg wordt gekeken wat nodig is en wat binnen onze mogelijkheden ligt.”

Voor de openingstijden en meer informatie kun je terecht op de website www.kringloop-nunspeet.nl. Nieuwsgierig geworden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur dan een e-mail naar
secretariaat@kringloop-nunspeet.nl.

Maatschappelijk

‘We kunnen op onze vrijwilligers bouwen’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie