Gemeentehuis van Nunspeet
Gemeentehuis van Nunspeet Barry Wensink

SGP-fractie neemt afstand van ongefundeerde kritiek in zwartboek

20 april 2024 om 15:55 Maatschappelijk

Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders bespreekt in de eerstvolgende vergadering het zwartboek dat is aangeboden door Helder Nunspeet. Daarna komt men met een reactie. Die is al wel gegeven door de fractie van de SGP.

Wijnand Kooijmans

De partij geeft aan zich in het geschetste beeld in het ‘zwartboek’ niet te herkennen. De gedeelde beschuldigingen zijn niet nieuw en al eerder naar buiten gebracht. Het zwartboek had volgens de SGP alle beschuldigingen met feiten moeten staven, maar dat is volgens hen tot op heden niet gebeurd.

Er wordt door de SGP dan ook geen reden gezien om de kwestie politiek op de agenda te plaatsen, omdat er geen feitelijk bewijs is geleverd voor eventuele fouten. Voor zover de fractie van de SGP kan beoordelen hebben de initiatiefnemers een individueel belang bij één of meer van de benoemde zestien casussen.

Aangegeven wordt dat men er wel begrip voor heeft dat men bereid is ver te gaan bij het verdedigen van die belangen. De fractie van de SGP ziet nu echter een document vol ongefundeerde beschuldigingen waarbij de integriteit van betrokkenen zonder onderbouwing ter discussie wordt gesteld. Er wordt geen noodzaak gezien voor verder onderzoek zolang er geen feiten zijn, die de beschuldigingen ondersteunen. Mocht het college anders besluiten en toch een onafhankelijk onderzoek instellen, dan wordt dat  vertrouwen tegemoet gezien.

Door de SGP wordt aangegeven dat wethouder Jaap Groothuis zich heeft bewezen als een uiterst capabele wethouder, met brede steun in zowel het college als de gemeenteraad. Besluiten om ruimte en wonen zijn genomen, zo geeft de SGP aan, namens het college of met een meerderheid in de gemeenteraad, altijd binnen de geldende wet- en regelgeving of op basis van juridisch advies. De initiatiefnemers van het zwartboek worden opgeroepen te stoppen met het beschadigen van personen zonder onderbouwing.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie