Kinderen tijdens de dj-workshop. Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe
Kinderen tijdens de dj-workshop. Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe Bibliotheek Noordwest Veluwe

Muziekfeest 15 juni in Bibliotheek Nunspeet

14 mei 2024 om 08:40 Maatschappelijk

Voor Bibliotheek Noordwest Veluwe en Cultuurkust staat de maand juni in het teken van muziek. Cultuurkust organiseert, in samenwerking met Muziektafel Nunspeet – Meer muziek in de klas, de gehele maand allerlei muzikale activiteiten: onder schooltijd, maar ook in de vrije tijd. Samen met veel partners, ook met de bibliotheek. 

Aimée Streefland

De muzikale activiteiten hebben als doel om kinderen kennis te laten maken met muziek, zowel het maken van muziek als het luisteren.

Zaterdag 15 juni vindt de Cultuurdag plaats, een dag die alle Nunspeetse kinderen op de kalender kunnen aankruisen. Deze dag worden er muzikale activiteiten op diverse locaties in Nunspeet georganiseerd, toegankelijk voor kinderen van alle leeftijden. Ook Bibliotheek Nunspeet zal bruisen van muzikale klanken.

De muzikale zaterdag start in de bibliotheek met een extra speciale Boekjes en Babbels van 10.00 tot 11.00 uur. Boekjes en Babbels is een maandelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. Boekjes en Babbels is altijd op de eerste woensdagochtend van de maand, maar nu dus een keertje extra. We gaan voorlezen, dansen, zingen en muziek maken met muziekinstrumenten. Ouders en grootouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders of even bijkletsen. Voor Boekjes en Babbels is vooraf aanmelden niet nodig. 

‘s Middags barst het muziekfeest los in het Digilab van de bibliotheek met twee dj-workshops voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Alle kinderen krijgen een eigen dj-set en kunnen zelf creatief en muzikaal aan de slag. Tijdens de workshop worden vragen beantwoord als: ‘hoe mix je twee nummers aan elkaar’, ‘wat is beatmatchen’ en ‘hoe werkt scratchen?’ De kinderen leren tijdens deze dj-workshop door vooral veel zelf te doen. In de finale draaien een aantal talenten voor de hele groep.
Voor deze activiteit zijn de plekken beperkt. Kijk voor meer informatie of om aan te melden voor de dj-workshop op de website van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie