Jeroen Marcus.
Jeroen Marcus. CU Nunspeet

Jeroen Marcus vervangt raadslid Kees Smit in fractie ChristenUnie

24 januari 2024 om 11:25 Politiek

In de raadsvergadering van 25 januari zal Jeroen Marcus beëdigd worden als raadslid van de ChristenUnie. Hij vervangt Kees Smit, die helaas zijn raadswerk moet beëindigen vanwege ziekte. 

Jeroen Marcus is geen onbekende binnen de fractie van de ChristenUnie. Hij heeft het afgelopen jaar als tijdelijk vervanger van Kees Smit gefunctioneerd in de Nunspeetse gemeenteraad en was daarvoor al enkele jaren lid van de steunfractie. Jeroen woont in Nunspeet, is getrouwd, vader van 3 dochters en in het dagelijks leven werkzaam als strategisch communicatieadviseur bij de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur. Jeroen kijkt ernaar uit om een vervolg te geven aan zijn raadswerk, maar wel met een dubbel gevoel: “We gaan de inzet, het enthousiasme en de nuchterheid van Kees Smit enorm missen in onze fractie. We wensen Kees gezondheid en herstel toe en hopen uiteraard dat hij betrokken blijft bij het werk van de ChristenUnie in Nunspeet. En natuurlijk hoop ik zijn werk met enthousiasme over te nemen en voort te zetten.”

Voorzitter van het bestuur Anna Maria Flier: “We bedanken Kees vanuit bestuur en de fractie voor zijn enorme inzet voor de inwoners van Nunspeet, Vierhouten, Hulshorst en in het bijzonder Elspeet. We respecteren en begrijpen zijn besluit om nu te stoppen en wensen Kees beterschap en alle goeds toe voor de toekomst.”

Fractievoorzitter Gerben Pluim betreurt het vertrek van Kees: “Kees was met zijn rust, stabiliteit en kennis van grote waarde voor onze fractie. We gaan hem ongetwijfeld missen. Tegelijkertijd zijn we blij dat Jeroen zijn tijdelijke benoeming een vervolg wil geven door Kees definitief op te volgen in de fractie. Jeroen heeft zich het afgelopen jaar snel ingewerkt en we kijken uit naar de verdere samenwerking.” 

De fractie van de ChristenUnie Nunspeet bestaat naast Jeroen Marcus uit Arie Harteveld, Alice van de Steeg en Gerben Pluim.

 Kees Smit.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie