Sportcomplex De Wiltsangh zal wel fungeren als stemlokaal (archieffoto)
Sportcomplex De Wiltsangh zal wel fungeren als stemlokaal (archieffoto) Wijnand Kooijmans

Kantine voetbalclub afgeschoten als stembureau bij verkiezingen

15 april 2024 om 17:45 Politiek

De kantine van de voetbalvereniging Nunspeet gaat niet meer gebruikt worden als stemlokaal bij verkiezingen. Dat besluit is genomen door het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling van de stembureaus voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

Wijnand Kooijmans

Hiervoor in de plaats wordt het nieuwe sportcomplex De Wiltsangh aangewezen als stemlocatie. Bij de komende verkiezingen wordt ook geen gebruik gemaakt van het dienstencentrum Het Venster aan de Elburgerweg. Het gaat hier echter om het eenmalig uitwijken naar het naast gelegen Rode Kruis gebouw. Reden is dat er juist in de periode van de verkiezingen een verbouwing plaats vindt van het dienstencentrum. Zo wordt er naast de uitbreiding vloerverwarming aangelegd in een bestaande zaal en vindt een renovatie plaats van de keuken.

Het college kiest er niet voor het aantal stembureaus te verminderen ondanks dat over het algemeen een lage opkomst wordt verwacht bij de Europese verkiezingen. De opkomst in de gemeente Nunspeet wijkt echter af van dit landelijk beeld. In totaal gaat het om negentien stembureaus op zeventien verschillende locaties. In het wijkontmoetingscentrum Binnenhof en het gemeentehuis worden twee stemlokalen ingericht.

Dat niet meer wordt gekozen voor de kantine van de voetbalvereniging is onder meer een gevolg van de lage opkomst. Van de mensen die het stembureau als voorkeurslocatie hadden aangewezen gekregen, maakte nog geen veertig procent gebruik van deze accommodatie. De voorkeur door de kiezers werd gegeven aan de stembureaus in het wijkontmoetingscentrum. Onder meer vermoedt het college dat de bereikbaarheid van de kantine hierbij een rol heeft gespeeld.

De aanwijzing van het sportcomplex wordt door de beheerder gezien als een promotie van het sportcomplex. Het stembureau gaat ingericht worden in het sportcafé. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie