Taizé-viering in de Ontmoeting

12 april 2024 om 08:21 Religie Ingezonden

Vier keer per jaar vindt in De Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38, een oecumenische Taizé-viering plaats. De eerstvolgende keer is op zondag 28 april, aanvang vijf uur. Het thema is ‘rust vinden’. 

Taizé-vieringen zijn meditatieve religieuze oefeningen, die geïnspireerd zijn door de internationale kloostergemeenschap die in het begin van de jaren veertig is opgericht in het Franse plaatsje Taizé.

De vieringen hebben veel navolging gevonden, vooral in West-Europa, maar ook op andere plekken in de wereld. Daarnaast trekken duizenden jongeren van verschillende nationaliteiten naar Taizé voor ontmoeting en bezinning.

Centraal in de viering staan korte liederen, in verschillende talen, die een aantal keer herhaald worden, zodat ze gaan fungeren als meditatie. Ze worden gezongen door een koor dat onder leiding staat van Tony ten Veen, die het koor ook begeleidt op piano. Door de herhalingen en de begeleiding zijn de liederen gemakkelijk mee te zingen voor de deelnemers aan de viering. De viering bestaat verder uit enkele gebeden, korte Bijbellezingen en een meditatieve stilte

Na afloop is er een collecte, die ten goede komt aan de Stichting Verborgen Armoede Nunspeet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie