Afbeelding

Nunspeet Huis aan Huis: Recept van de maand

25 maart 2024 om 15:57 Zakelijk Tips van de redactie

Witte asperges met beenham en ei:
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg witte asperges (van uw groenteboer)
6 grote eieren (L)
200 gr. beenham (van uw slager)
Snufje zout en peper
Roomboter
Bieslook (fijn gehakt)

Wijntip

The Royal Tokaji Dry Furmint


Bereiding

Asperges schillen en de “houtige” onderkant afsnijden. Breng de asperges aan de kook en laat ze 12-15 minuten zachtjes koken om te garen. Vervolgens de asperges uit de pan halen en laten uitlekken in vergiet. Bewaar een beetje kookvocht voor de saus.|
Eieren koken (naar wens, hard of wat zachter)
Voor de saus: smelt 100 gr. roomboter en voeg daar 3 grote eetlepels aspergekookvocht aan toe.
Zout en peper naar smaak toevoegen en de helft van de gehakte bieslook erbij doen. Saus 1 minuut zachtjes laten koken.
Asperges in een ovenschaal leggen. De beenham in opgerolde plakken ernaast leggen. Ei fijn snijden en over de asperges en ham verdelen. Vervolgens het sausje er over verdelen en verder af garneren met bieslook. Je kunt deze schaal nog ongeveer 10 minuten in de oven zetten op 165 graden.
Serveren met gekookte of gebakken kriel aardappelen.


Recept van maand is een initiatief van Traiteur Slagerij Anton en Marian, Slijterij Heijda en Nunspeet Huis aan Huis.


Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie