Getracht wordt het politiebureau Nunspeet in stand te houden. Foto: Wijnand Kooijmans
Getracht wordt het politiebureau Nunspeet in stand te houden. Foto: Wijnand Kooijmans Wijnand Kooijmans

Nunspeet heeft een wijkagent extra toegewezen gekregen

22 april 2024 om 06:00 Algemeen

De gemeente Nunspeet heeft een extra wijkagent toegewezen gekregen. De sollicitatieprocedure is met succes afgerond, zo zegt hoofdinspecteur Jonas van Hekezen, districtschef van het politieteam Noordwest-Veluwe.

Wijnand Kooijmans

Hij vindt de aanwezigheid van de wijkagenten van groot belang maar geeft aan dat wel beseft moet worden dat achter hen een groot team van agenten klaar staat voor de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast moet er rekening mee worden gehouden dat er een flink beslag wordt gelegd op agenten voor de inzet van de mobiele eenheid. Binnen het district kampt men nog met een tekort aan vijf agenten.

Voor de komende jaren wordt ingezet op een betere dienstverlening, zo gaf hij te kennen in de raadscommissie algemeen bestuur van de gemeente Nunspeet. Ingezet wordt op de instandhouding van het politiebureau in Nunspeet. Met het bureau in Epe is dit één van de uitvalsbasis voor het gehele district.

Er is Nunspeet sprake van een afnemend aantal meldingen van misdrijven. Een verklaring hiervoor is volgens Van Hekezen niet te geven. Dat er wel sprake is van het aantal pogingen tot doodslag ziet hij niet als een gevaar. Het gaat om zaken waarbij maar een beperkt aantal mensen is betrokken. Nunspeet mag worden gezien als een veilige gemeente.

Het aantal verwarde personen baart wel zorgen. Het is een gevolg van het feit dat vanwege bezuinigingen bij de GGZ mensen in woonwijken worden opgevangen. Het schort echter wel aan een gebrek aan ambulante verzorging. Van Hekezen ziet graag dat de GGZ meer inzet op deze groep mensen omdat die taak nu als eerste bij de politie ligt. Indien tien mensen bellen over een verward persoon wordt dit als één melding in de registratie opgenomen.

De dalende overlast door jeugd wordt gezien als een gevolg van de beëindiging van de coronapandemie. Meer aandacht wordt besteed aan digitale criminaliteit al valt hier nog we een inhaalslag te maken, zo erkent Van Hekezen. Criminelen zijn de politie altijd nog een slag voor. Binnen het district wordt, ook vanuit Nunspeet, een agent ingezet voor een regionaal team dat aan de bestrijding werkt vanuit een centrale organisatie. Ingezet wordt op het bewust maken van mensen van digitale fraude. Van Hekezen ziet een afname van de teelt van hennep. Daar staat tegenover dat de vervaardiging van synthetische drugs een vlucht neemt. De aanpak daarvan is vaak moeilijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie