Jonathan van ‘t Hof wist drie keer te scoren. Foto: Erik de Weerd
Jonathan van ‘t Hof wist drie keer te scoren. Foto: Erik de Weerd

Nunspeet wint met 3-5 bij FC Horst

13 mei 2024 om 10:00 Voetbal

vv Nunspeet heeft de uitwedstrijd bij FC Horst gewonnen en wel met 3-5. Het zorgde voor veel blijdschap bij de vele meegereisde supporters.


Het eerste kwartier was vooral aftasten voor beide ploegen. De thuisploeg vooral verdedigend en Nunspeet voorzichtig aanvallend. Na een onderschepping door de thuisploeg, gevolgd door een snel uitgevoerde counter over de linkerzijde, was het Horst dat verrassend de leiding naam door Tim Schep.

Nunspeet liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en zette het zorgvuldig opbouwend aanvalsspel door. Inmiddels moest de thuisploeg met tien man verder na een tweede gele kaart voor Roy Kruse. Na een half uur spelen wist Nunspeet de man meer situatie te verzilveren en was het raak. Een snelle omschakeling door  Jonathan van’t Hof wist de vrijstaande Marijn Haze te bereiken die koelbloedig 1-1 wist te scoren. Dit bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde beeld, FC Horst loerend op de counter en Nunspeet zorgvuldig aanvallend en diverse kansen creërend. In de 60e minuut was het de thuisploeg dat met een schitterende vrije trap van ver buiten het zestien meter gebied tegen de verhouding in op een 2-1 voorsprong wist te komen. Nunspeet moest weer vol aan de bak, alleen een overwinning helpt in deze fase van de competitie. De gelijkmaker volgde vijf minuten later via Jonathan van ’t Hof. Even later opnieuw de voorsprong voor de thuisploeg en wel uit een strafschop.

Vervolgens scoorden de bezoekers driemaal in het laatste kwartier en werden de punten meegenomen naar Nunspeet. Van ‘t Hof tekende voor een hattrick.

Hulshorst

Kampioen Hulshorst heeft ook in Epe de ongeslagen status behouden. EZC’84 werd namelijk met 0-4 verslagen. De bezoekers combineerden er de eerste helft lustig op los zonder tot grote mogelijkheden te komen. Het was niet de vraag of er een doelpunt zo vallen, maar wanneer. De thuisclub wist daar aanvallende weinig tegenin te brengen. Vlak voor rust tekende Ruben van Loo voor de 0-1. In de tweede helft liep Hulshorst eenvoudig verder weg en de winst kwam dan ook geen moment in gevaar. Als Hulshorst aanstaande zaterdag op eigen veld wint van Oranje Wit, dan is het team dit seizoen ongeslagen gebleven.

Elspeet

vv Elspeet verloor in Heerde met 2-1. Met negentien punten uit 24 wedstrijden staat het team op de voorlaatste plaats in de 4e klasse B. Komende zaterdag speelt Elspeet thuis tegen Elburger Sportclub.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie