De Heeren van Nunspeet.
De Heeren van Nunspeet. eigen foto

Benefietconcert door vier koren in Nunspeet

12 april 2024 om 12:00 Activiteiten

De vier koren van Nico Ravenstijn uit Vierhouten geven vrijdag 19 april een benefietconcert ten behoeve van de maag- darm- en leverstichting in De Ontmoeting aan de Arthur Briëtstraat in Nunspeet.

Wijnand Kooijmans

Het betreft een initiatief van de Heeren van Nunspeet. Een dochter van één van de koorleden heeft al lange tijd last van vrijwel alle ingewanden en dat brengt veel pijn mee. Met het concert wil men haar een steuntje in de rug geven. De andere koren die deelnemen zijn Sing4Fun, ook uit Nunspeet, ZingjeRot uit Zeist en het projectkoor Les Corbeaux. Het koor uit Zeist zingt liederen die door Jan Rot zijn vertaald uit het Engels.

De Ontmoeting stelt voor dit concert de ruimte gratis ter beschikking. De entree is weliswaar gratis maar de hoop bestaat dat in de pauze de collecte voor de maag-, darm- en leverstichting gul wordt bedacht. De aanvang van het concert is om 20.00 uur, de inloop vanaf 19.30 uur.

“De Heeren van Nunspeet kunnen nog wel wat leden gebruiken”, zo zegt koorlid René Slager. “Recent hebben we er twee leden uit ’t Harde bijgekregen en dat is een goede match. We kennen een stabiel aantal leden, maar willen niet verder groeien dan naar rond de twintig leden. Met een groter koor heb je toch vaak wat minder betrokkenheid van alle leden bij het koor, men kan zich gemakkelijk verstoppen.”

Koren beleven weer een opmars na de coronapandemie. Nico Ravenstijn prijst zich gelukkig in die periode alle steun te hebben gekregen van de beide Nunspeetse koren. “Veel, vooral bejaardenkoren hebben toch het loodje gelegd en veel dirigenten zijn gestopt om iets anders te gaan doen. Er moet tenslotte wel brood op de plank komen. Dat maakt ook dat er nu een tekort aan dirigenten dreigt. De koren uit Nunspeet zijn mij altijd trouw gebleven.”

Het koor is eigenlijk een grote vriendenclub die elkaar steunt, ook wanneer een lid problemen ondervindt. “Een koor moet wel een bepaald niveau hebben, maar vriendschap is het allerbelangrijkste”, vindt Ravenstijn. Tijdens het benefietconcert zingen de vier koren gezamenlijk het openingslied, het laatste lied voor de pauze en het slotlied. Verder mogen de aanwezigen een breed repertoire verwachten dat uiteen loopt van nummers van Sting tot het Ave Verum. Maar ook nummers van de Beatles, Simon en Garfunkel en Abba. Bekende nummers zijn onder meer de Avonden van Boudewijn de Groot en Vluchten kan niet meer van Harry Bannink.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie