Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Getty Images

Meimaand Fietsmaand in Nunspeet

19 april 2024 om 15:03 Activiteiten

De meimaand fietsmaand wordt in Nunspeet woensdag 1 mei gestart met een begeleide fietstocht door de natuur rond Nunspeet. 

Hieraan kunnen naast gewone fietsen ook tandems en enkele duo-bikes deelnemen. De start is om 10 uur vanaf sportcomplex De Wiltsangh. Met de fietstocht wordt invulling gegeven aan een belangrijk rol van de meimaand fietsmaand: het zoveel mogelijk betrekken van verschillende doelgroepen bij de activiteiten. Aan deze tocht kan worden deelgenomen door mensen die een fietsmaatje zoeken of graag met begeleiding willen fietsen. Hiervoor is samenwerking gezocht met onder meer het maatjesproject Nunspeet. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. 

De organisatie is nog op zoek naar begeleiders voor de tandems en duo-bikes. Opgave kan via: evenementen@nunspeetuitekunst.nl of 0341-274747. Er wordt ieder jaar ingespeeld op actuele gebeurtenissen en thema’s. Vanaf juni is er een Rien Poortvliet expositie te zien in het Noord Veluwse Museum. Hierop wordt een voorproefje genomen toot tijdens de meimaand fietsmaand een route op te nemen in het boekje die in het teken staat van Rien Poortvliet. 

Onder meer is er een fietsdag in het programma opgenomen vanaf het Kulturhus in Elspeet en is er een route waarbij belangrijke oorlogsmonumenten worden bezocht. Ook is er een wolvenroute uitgezet rond Elspeet en Vierhouten.Ook is er een mountainbike introductie bij fietscrossclub De Volharding voor mensen vanaf achttien jaar en wordt 15 mei een loopfietsrace gehouden rond sportcomplex De Wiltsangh. 

In de gehele maand kan kennis worden gemaakt met de Smoothie fiets van Nunspeet Beweegt.Voor het totale programma kan worden gekeken op www.nunspeetuitdekunst.nl/meimaand-fietsmaand. Ook kan het gratis boekje met kortingsbonnen worden opgehaald bij de VVV’s in de gemeente Nunspeet.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie