Aartje neemt het boek met ingestudeerde liederen door. Foto: Dick van der Veen
Aartje neemt het boek met ingestudeerde liederen door. Foto: Dick van der Veen Dick van der Veen

Yadah concerteert in Nunspeet

7 mei 2024 om 06:00 Activiteiten

De leden van het fusiegospelkoor Yadah hebben elkaar gevonden. Waartoe de tien maanden repetities hebben geleid, valt op zaterdag 25 mei te beluisteren als een concert wordt gegeven in Gereformeerde Kerk De Brug, Meester Drostweg 10 in Nunspeet.

Dick van der Veen

Nadat Interkerkelijk Gospelkoor Genesis en Hervormd Gospelkoor Re:Vision elkaar in februari 2023 in de armen sloten, werd al wel medewerking verleend aan diverse kerkdiensten en was er ook de traditionele samenkomst in kerstsfeer in het Oranjepark. Voor het eerst nu dus een concert waarin dertien werken worden uitgevoerd: vijf in het Engels en acht in het Nederlands. 

“We hebben het repertoire op elkaar afgestemd. Dat proces is probleemloos verlopen”, zegt secretaris Aartje van Dijk, die al een kleine dertig jaar bij de gospelzang is betrokken. 

De repetitieavonden vinden plaats op woensdag in de Hervormde Kapel in Hulshorst. Inmiddels zijn er 29 leden in de leeftijd van begin dertig tot eind zeventig jaar. De minimumleeftijd is 16 jaar. Aartje: “Het chronisch tekort aan mannen is weggewerkt. We hebben vier bassen en vijf tenoren. De stemverhouding is in evenwicht met betrekking tot de hoeveelheid tenoren, bassen, alten en mezzosopranen. Onze dirigent, Jaco Mulder uit Emmeloord, die al verbonden was aan Genesis, heeft Yadah goed voorbereid. We zingen op 25 mei ook enkele door hem gecomponeerde werken. Eddy van ’t Hof, pianist van de andere fusiepartner, is ook overgekomen naar Yadah. 

Voor het concert zijn twee muzikanten van buiten aangetrokken. Het gaat om de bekende panfluitist Carina Petersen-Bossenbroek en de celliste Eline Pierik. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. De entree is gratis. Er vindt een collecte plaats om de onkosten te bestrijden. Na afloop kan bij een drankje het resultaat worden besproken.”

Yadah wil van het concert een jaarlijks terugkerend evenement maken. Dat zal steeds in het voorjaar plaatsvinden. De leden komen overwegend uit Nunspeet, daarnaast ook een respectabel aantal uit Hulshorst en enkele leden uit Elburg, Doornspijk en Harderwijk. 

“We hebben voor de kerk De Brug in Nunspeet gekozen vanwege de centrale ligging en, minstens zo belangrijk ook, de goede akoestiek. Daar waar vele verenigingen rake klappen hebben gekregen en de gevolgen van corona ook bij ons nog nadreunen, mogen we ons gelukkig prijzen met de continuïteit. Natuurlijk willen we het liefst nog wat meer jongere leden binnen halen, maar wat dat betreft vissen we in een druk beviste vijver”, zegt de secretaris die ook de PR met betrekking tot het concert voor haar rekening neemt. 

Voor Yadah verloopt het seizoen van september tot en met juni. Wensen blijven er altijd. Zo wil het koor graag de apparatuur up-to-date hebben. Maar dankbaarheid heerst voor de geslaagde fusie waarin de leden van de twee gospelkoren naar elkaar toegegroeid zijn, hetgeen ook in de resultaten is terug te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie