De activiteiten zullen plaatsvinden in en rond het gemeentehuis.
De activiteiten zullen plaatsvinden in en rond het gemeentehuis. Barry Wensink

Open Huis bij gemeente Nunspeet

15 mei 2024 om 12:00 Activiteiten

Gemeente Nunspeet houdt zaterdag 25 mei van 10.00 tot 14.00 uur Open Huis. Iedereen die dat wil, kan een kijkje nemen achter de schermen van de gemeente. 

Johanna Sijbel 

“Een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de veelzijdige taken van de gemeente op het gebied van sport, onderwijs, zorg, gezondheid, verkeer, openbare ruimte en nog veel meer”, vertelt René Veldman, communicatiemedewerker van de gemeente en één van de organisatoren van het Open Huis.

De laatste keer dat gemeente Nunspeet Open Huis hield, was meer dan tien jaar geleden. Het Open Huis wordt dit jaar gehouden, omdat het belangrijk wordt gevonden dat inwoners weten welke taken de gemeente uitvoert en waar hun belastinggeld heen gaat. “Veel mensen weten dat trouwen gebeurt in het gemeentehuis en dat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hier taken uitvoeren. Maar wat doen we voor de openbare ruimte, onderwijs en burgerzaken? Mensen die hier net komen werken, zeggen vaak ‘wat doen we eigenlijk veel voor de mensen’. Dat is precies wat we ook de inwoners van gemeente Nunspeet willen laten zien.” Bij het Open Huis staat team HR klaar voor iedereen die geïnteresseerd is in werken bij gemeente Nunspeet. “We hebben nog vacatures open staan en hopen mensen te laten zien hoe leuk gemeente Nunspeet als werkgever is”, legt René uit. Team Publiek laat zien waar mensen kunnen trouwen, wie de telefoon opneemt en wat er komt kijken bij het organiseren van verkiezingen. Alle andere teams laten ook zien welke taken ze uitvoeren, ze hebben diverse activiteiten georganiseerd: er is bijvoorbeeld een escapetest, duurzaamheidsspel, smoothiefiets en fotowedstrijd. Ook de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zijn van de partij. De gemeentewerf presenteert zich vooral buiten op het marktplein. Alle gemeentelijke auto’s zullen gepoetst klaar staan om te bekijken. Bezoekers mogen achter het stuur van de vrachtauto of de nieuwe auto van handhaving stappen. Er is een demonstratie met een rioolinspectiecamera en een demonstatie houtcarven.

Kinderen mogen een kijkje nemen in de veegwagen, hun eigen rijbewijs maken of op de stoel van de burgemeester klimmen. Er is onder andere een kleurplatenactie en kinderen kunnen schilderen.

“Het wordt denk ik een leuke dag”, sluit René positief af.

Op nunspeet.nl/openhuis is een overzicht van alle activiteiten te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie