Er valt weer van alles te zien in het gemeentehuis van Nunspeet.
Er valt weer van alles te zien in het gemeentehuis van Nunspeet.

Kunst-Kijk-Loting in gemeentehuis Nunspeet

16 april 2024 om 06:00 Zakelijk

Stichting KunstKring Nunspeet organiseert voor de tweede keer Kunst-Kijk-Loting: een kunstexpositie met loting in het gemeentehuis van Nunspeet. Het evenement duurt tot 10 mei en is bedoeld om het werk van Nunspeetse kunstenaars onder de aandacht van een groot publiek te brengen. 

Twee authentieke kunstwerken, gemaakt door Nunspeetse kunstenaars, worden verloot onder bezoekers van de tentoonstelling in het gemeentehuis. De kunstwerken zijn ook digitaal te bekijken op www.kunstkringnunspeet.nl. Iedereen maakt kans op een kunstwerk door over één van de stukken te vertellen waarom het hen aanspreekt. Bestuurslid Jaap Slaa vertelt enthousiast: “De actie is op originele wijze vormgegeven. Vanaf 9 april kunnen bezoekers van het gemeentehuis een kijkje nemen in de hal waar een groot aantal Nunspeetse kunstenaars hun kunstwerk hebben geëxposeerd.” Het gaat om diverse kunstwerken. Zo worden schilderijen tentoongesteld, maar ook is er ruimtelijk werk te zien. 

De eerste Kunst-Kijk-Loting werd gehouden in 2023. Die werd meteen een succes: Nunspeters reageerden massaal op één van de ruim 35 geëxposeerde kunstwerken.

Zoals genoemd, is aan de tentoonstelling een actie verbonden: geïnteresseerden kunnen stemmen op het kunstwerk dat zij het mooiste vinden. Dit kan met een formulier dat te vinden is in de hal van het gemeentehuis, door te mailen naar kunstkijklotingnunspeet@gmail.com of via een reactie op website van KunstKring Nunspeet. Geef aan welk werk u het mooist vindt en voorzie deze keuze van een korte toelichting. Iedere bezoeker kan één keer mee doen. Het kunstwerk dat het populairst is, wordt verloot onder degenen die hebben gestemd op dit kunstwerk. Daarnaast wordt een tweede kunstwerk verloot onder alle bezoekers die op dat werk hebben gestemd. 

De kunstwerken worden overigens anoniem tentoongesteld. Bezoekers zien dus niet van wie het werk is. Dat maakt het volgens de organisatoren extra spannend. 

Op vrijdag 10 mei om 15.30 uur kan iedereen in het gemeentehuis de trekking van de winnaar onder toeziend oog van de notaris bijwonen. Na 10 mei worden de werken voorzien van naam en prijs, zodat belangstellenden ze kunnen kopen. Jaap Slaa: “Het is een prachtige gelegenheid om in het bezit te komen van een uniek kunstwerk van een Nunspeetse kunstenaar.” De kunstwerken blijven nog tot 16 mei in het gemeentehuis te zien.

De Kunst-Kijk-Loting wordt mogelijk gemaakt door gemeente Nunspeet en het Van den Broek-Lohmanfonds. Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te doen en een stem uit te brengen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie