Afbeelding

SGP stelt vragen over centrum Nunspeet

11 maart 2024 om 16:01 Maatschappelijk

Ondernemers maken zich zorgen over de aantrekkelijkheid van het centrum van Nunspeet. Dat heeft de fractie van de SGP te horen gekregen tijdens een werkbezoek aan het bestuur van Nunspeet Onderneemt Samen (NOS). Reden vragen te stellen over dit onderwerp aan het college van burgemeester en wethouders. 

De SGP heeft veel geïnvesteerd in contacten met ondernemers en bedrijfsleven, mede naar aanleiding van het proces rond de eventuele komst van een ondernemersfonds dat is afgeschoten door de raad. Tijdens de gesprekken met de NOS is door het bestuur van de ondernemersvereniging aangegeven dat een groot deel van de klanten van buiten Nunspeet komt. Juist vanwege het vertrouwde karakter van Nunspeet waar men zich veilig voelt, het schoon is en waar van oudsher een hoogwaardig en divers winkelaanbod is.

Nunspeet breidt de komende jaren verder uit. Er wordt gewerkt aan plannen die de twaalfhonderd extra woningen te boven gaan. Het behoud van het dorpse karakter en de bereikbaarheid van het centrum wordt als belangrijk gezien. “In die hebben we benadrukt dat de fietsvriendelijkheid geborgd moet worden. Zodra het nodig is de auto te pakken en is bijvoorbeeld ook Harderwijk dichtbij”, zo geeft raadslid Marien Klein aan. 

“Verder vinden we het belangrijk om het winkelaanbod en het karakter van ‘even naar het dorp gaan’ blijft bestaan, ook bij nieuwe woonwijken waar ook retail kan komen. Dan is het belangrijk om een actuele centrumvisie te hebben, met een passend aanbod op de juiste locatie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie