Afbeelding
Barry Wensink

Komst woningbouw op Shimano terrein krijgt groen licht van raad

25 maart 2024 om 06:00 Politiek

De bouw van rond de zeshonderd woningen op het Shimano terrein in Nunspeet krijgt groen licht van de raad. Wat Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks) betreft gaat de schop zo snel mogelijk de grond in, maar hij beseft dat er nog de nodige stappen moeten worden gezet.

Wijnand Kooijmans

De raad gaat akkoord met een voorbereidingskrediet van tweehonderdduizend euro om het plan verder in uitvoering te brengen. Karel van Bronswijk (CDA Lokaal) beseft dat hoogbouw - zes tot zeven laag hoog - noodzakelijk is gezien de hoge kosten om het plan tot uitvoering te brengen. Op dit punt wordt gehoopt op subsidie van zowel het Rijk als de provincie Gelderland.

Het plan wordt door alle partijen gezien als noodzakelijk om iets te doen aan de groeiende woningnood in Nunspeet. Jongeren trekken weg, statushouders kunnen moeilijk worden gehuisvest of jongeren moeten langer thuis blijven wonen dan volgens de ‘houdbaarheidsdatum’ is gewenst.

Partijen maken zich wel zorgen of de betaalbaarheid van de woningen in de sociale sector gegarandeerd kan worden. Dit gezien enige ervaringen die op dit punt zijn opgedaan. Wethouder Jaap Groothuis zegt zich hiervoor tot het uiterste in te spannen. 

Zoals hij met wethouder Jennifer Elskamp - terug na een lange herstelperiode van een aanrijding met de auto - in gesprek gaat over een eventuele voorziening voor ouderen. Dit op aandringen van Gerben Pluim (ChristenUnie) die een groeiend tekort aan verpleeghuisbedden ziet opdagen, ook in Nunspeet. 

Het vertrek van Shimano wordt door Martin Mol (Gemeentebelang) gezien als een aderlating voor Nunspeet. Hij is wel blij met het plan voor woningbouw gezien de grote behoefte daaraan.

De locatie wordt vooral geschikt gevonden door de ligging dichtbij openbaar vervoer, voorzieningen en het centrum van Nunspeet. Met het akkoord van de raad kan nu ook worden gestart met het participatieproces. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie