Afbeelding

Tim Bonestroo (12) uit Nunspeet wint de voorleeswedstrijd Read2Me!

8 februari 2024 om 16:46 Algemeen

De regiofinale van de voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2Me!, is gewonnen door Tim Bonestroo (12) van Christelijk College Nassau Veluwe. De finale werd op 8 februari gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Harderwijk.

Er deden vier scholen mee aan de regiofinale van Read2Me!: Groevenbeek (Ermelo), Christelijk College Nassau Veluwe (Harderwijk), Nuborgh College (Nunspeet) en RSG (Harderwijk). Er deden tientallen klassen mee aan de schoolrondes. Elke school mocht twee kandidaten aandragen. Hieruit kwamen acht finalisten waarvan Tim zich de winnaar mag noemen.

De acht brugklassers lazen een spannend of grappig fragment voor uit een zelfgekozen jeugdboek. Zij werden aangemoedigd door vrienden, docenten en ouders. Het niveau van alle voorlezers was enorm goed. Het is ontzettend spannend om voor te lezen voor een groot publiek en dat deden alle schoolkampioenen reuze goed.

Nadat alle schoolkampioenen hadden voorgelezen had de jury de taak om een winnaar te kiezen. De jury bestond dit jaar uit Waldo Volmer (directeur Stad als Podium), Anne Visser (directeur Cultuurkust), Annemarie Muller-Kobold (Community Librarian Bibliotheek Noordwest Veluwe). “Tim las heel enthousiast en inlevend voor. Vertolkte het verhaal goed met een duidelijke en heldere stem”, aldus de jury.

Tim las voor uit Koning van Katoren van Jan Terlouw. Hij heeft een bezoek van een bekende schrijver voor de school gewonnen. Plus een oorkonde.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie