Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Shutterstock

Bouw 37 woningen Weversweg krijgt steun van gemeenteraad

17 maart 2024 om 15:03 Algemeen

De bouw van 37 woningen in de tweede fase van het plan Weversweg krijgt de instemming van de gemeenteraad. Ook al zijn het vijf woningen minder dan geraamd en moet de gemeente daardoor meer geld bijpassen.

Wijnand Kooijmans

Door inspreker Henk van den Berg werd in de commissie Ruimte en Wonen wel kritiek geleverd. Het inleveren van woningen aan het Molenpad en de Vlakkeneng heeft er volgens hem toe geleid dat drie woningen steeds dichter bij de bestaande woningen aan de Varelseweg komen te staan. Dat gaat ten koste van onder meer zijn woon- en leefgenot. Hij pleit voor onder meer een hogere groenstrook als afscheiding.

Dat er is geschoven met woningen is onder meer een gevolg van gedane toezeggingen uit het verleden dat geen woningbouw voor de woningen aan de Vlakkeneng zou plaatsvinden. Om die reden werd door enkele partijen wel aangedrongen op dit punt geen enkele toezegging te doen. Ook wethouder Jaap Groothuis geeft aan dat voorzichtig moet worden omgegaan met het gebruik van de term nooit.

Op de vraag wanneer met de bouw wordt gestart wil hij geen datum noemen. Wanneer de beroepsprocedure is afgesloten wordt onmiddellijk gestart met het bouwrijk maken. Ten aanzien van de verkeerssluiting denkt hij dat er sprake is van koudwatervrees. “Het is wel Hulshorst, er staan wel eens wat auto’s te wachten maar dat zijn geen rijen.”

Ten aanzien van de komst van de woonvisie voor Hulshorst verwacht hij deze in de maand mei te kunnen bespreken met de commissie.

De raadsfracties zijn blij met het plan. Ook al heeft het, zo de wethouder aangeeft, bij de start tot de nodige reuring geleid in Hulshorst. Men is vooral blij met de participatie die er is geweest met de inwoners en dit ook heeft geleid tot aanpassing van het plan. De vraag naar woningen in Hulshorst is groot en daarin voorziet de nu te realiseren kleinschalige woonwijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie