Afbeelding
J.Hoek

Excursies Meivakantie Nunspeet uit de Kunst

25 april 2024 om 06:00 Algemeen Tips van de redactie

Nunspeet uit de Kunst organiseert deze meivakantie weer diverse Wildsporen-Bosexcursies, geschikt voor jong en oud. Zowel toeristen als inwoners kunnen genieten van deze leerzame wandeling met natuurgids Gerrie. Leer de natuur eens van een andere kant kennen en ga speuren naar sporen. Ook kun je op 5 mei mee met de vrije inloop excursie van stichting Het Verscholen Dorp. 

Wildsporen-Bosexcursies 

Op woensdag 1 mei en zaterdag 11 mei kun je mee met gids Gerrie op een spannende tocht: de Wildsporen-Bosexcursie! Vanaf de parkeerplaats bij Mennorode in Elspeet wordt er een mooie wandeling gemaakt door de prachtige natuur rond Elspeet. Onderweg wordt er van alles verteld over het gebied en de dieren die er leven. Ga mee op zoek naar sporen en ontdek het grotendeels verborgen leven... Door haar jarenlange ervaring is Gerrie zeer bedreven in het oppikken van wildsporen. Er is dus zeker een kans dat je tijdens de wandeling wat gaat zien. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur; vertrek is om 19.00 uur., kosten € 9,50 p.p.; graag van tevoren aanmelden bij VVV Nunspeet.

Rondleiding bij Verscholen Dorp

Het Verscholen dorp… momenteel drie nagebouwde hutten in het bos bij Vierhouten. Tijdens de oorlog was deze plek een redding voor velen. Het is bijna onvoorstelbaar hoe mensen hier geleefd hebben, wat er voor heldendaden werden verricht om dit mogelijk te maken en wat een vreselijk leed er uiteindelijk voor een aantal onderduikers wachtte, terwijl gelukkig het grootste deel elders een veilig heenkomen vond. Een aantal deskundige gidsen van de Stichting Het Verscholen Dorp vertelt je er graag alles over. Op zondag 5 mei om 14.00 uur is er een vrije inloop rondleidingen, je hoeft je hier niet voor op te geven maar je kunt je melden bij Het Verscholen Dorp. Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie, ook over andere leuke evenementen in de meivakantie, op www.nunspeetuitdekunst.nl/agenda.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie