Trimzwemmers met begeleider Hans van Z&PC Nunspeet
Trimzwemmers met begeleider Hans van Z&PC Nunspeet Z&PC Nunspeet

Zwemmen in de spo(r)tlight!

22 januari 2024 om 16:48 Sport Ingezonden

Voor senioren is een divers aanbod van sport- en beweegmogelijkheden in de gemeente Nunspeet. Nunspeet Beweegt brengt regelmatig een senioren sportaanbieder onder de aandacht. Deze maand de beurt aan Zwem- & Poloclub Nunspeet en Dynamiek Oefentherapie in zwembad de Wiltsangh. 

Bewegen in het water is goed voor iedereen! Zwemmen is een uitstekende manier om aan je conditie te werken, af te vallen, je spieren te versterken en zeer geschikt voor mensen met een blessure of lichamelijke beperking. 

Bij Zwem- & Poloclub Nunspeet kunnen volwassenen trimzwemmen op dinsdag om 20.30 uur en om 21.15 uur. Trimzwemmen is banenzwemmen waarbij je je eigen tempo bepaalt. Er is een snelle baan voor de fanatieke zwemmer en banen voor mensen die in een rustiger tempo zwemmen en ondertussen bijkletsen. 

Begeleider Hans staat iedere week klaar voor een praatje en kan deelnemers voorzien van zwemadvies. Er zijn materialen beschikbaar om de armen en benen extra te trainen. 

Een vaste groep zwemmers zorgt voor een gezellig en sociaal club gevoel! Voor de kerst- of zomervakantie is er een gezamenlijke afsluiting met een drankje en iets lekkers. 

Je kunt 2 gratis proeflessen volgen, waarvoor aangemeld moet worden bij Jacolien Ponsteen in verband met de toegang tot het zwembad. Ga voor meer informatie of aanmelden naar www.zpcnunspeet.nl/proef-training/.

Een andere mogelijkheid is therapiezwemmen op woensdag vanaf 9.00 uur onder leiding van Petra Stoel en haar collega Marion. Therapiezwemmen is bewegen in warm water en is geschikt voor mensen met chronische pijnklachten, vermoeidheid, maar ook voor mensen met reuma en artrose. 

Het warme water zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten makkelijker bewegen, waardoor je soepeler en langer in beweging kunt blijven. De oefeningen helpen bij het trainen van je conditie en spieren. Iedereen kan meedoen op zijn/haar niveau en de groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. 

De groepsles duurt een half uur en daarna is er nog gelegenheid om vrij te zwemmen of gebruik te maken van de stoomcabine of het bubbelbad. Wekelijks worden verschillende oefeningen gedaan met materialen, zoals gewichten, foambuizen, ballen en korven. 

Petra Stoel: “De focus ligt op het hebben van plezier met elkaar en ook de kaakspieren worden getraind!”

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Petra Stoel, telefoonnummer 06-33161417 of per e-mail: petra@dynamiek-oefentherapie.nl. Of kijk op www.dynamiek-oefentherapie.nl onder het kopje therapiezwemmen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie