Door het aanbrengen van knippen vervalt dit gevaarlijke kruispunt als sluiproute.
Door het aanbrengen van knippen vervalt dit gevaarlijke kruispunt als sluiproute. Wijnand Kooijmans

Akkoord voor bouw 750 woningen in plan ‘t Hul Noord

30 april 2024 om 15:00 Politiek

De Nunspeetse raad heeft unaniem ingesteld met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘t Hul Noord. Hiermee wordt de bouw van 750 woningen mogelijk. Met subsidie van zowel het Rijk als de provincie Gelderland wordt vooral ingezet op de bouw van woningen in de sociale huur- en koopsector.

Wijnand Kooijmans

Met dit plan en zeshonderd woningen in de te bouwen wijk Nieuw Feithenhof hoopt de gemeente Nunspeet de woningnood voor een groot deel op te kunnen lossen. De bestaande woningnood maakt dat veel partijen de komst van het plan toejuichen in het besef dat de bewoners van het gebied, die er soms hun hele leven al wonen, veel moeten opgeven.

Partijen vinden dat het college van burgemeester en wethouders veel inspanningen hebben gepleegd om aan de wensen van bewoners tegemoet te komen. Niet alle wensen kunnen worden ingevuld, zo wordt ook beseft. Zeker als het gaat om zaken die tot doel hebben de plannen te vertragen of zelfs tot doel hebben te voorkomen dat er in dit gebied gebouwd gaat worden.

De enige tegenstander in het begin van de planvorming, inmiddels zo’n zes jaar geleden was de fractie van PvdA/GroenLinks. Zij waren tegen het aantasten van het open landschap in dit gebied. Fractievoorzitter Sander Kouwenberg gaf aan dat er echter een democratische meerderheid is. Voor zijn partij reden alle voor en tegens af te wegen. Met als resultaat dat wordt ingestemd met het bestemmingsplan. Doorslag geeft vooral dat er veel sociale woningbouw komt.

Vragen waren er nog wel rond de knips die zijn bedacht in de Molenweg en de Oude Zeeweg. Waar Corrie Jansen (Gemeentebelang) aanvankelijk bepleitte de komst van de knip in de Oude Zeeweg zo lang mogelijk uit te stellen gaf wethouder Jaap Groothuis aan dat met de aaneg van de knip direct wordt begonnen als het bestemmingsplan onherroepelijk is. Het college wil daarmee voorkomen dat ook tijdens de bouw sluipverkeer ontstaat.

Aandacht is ook gevraagd voor de units die worden geplaatst voor de warmtepompen. Bekend is inmiddels dat de locaties waar deze worden geplaatst vaak tot burenruzies leidt. Nunspeet heeft hiervoor beleid en daaraan wordt de hand gehouden.

Groothuis geeft aan dat bij Liander de komst van de woonwijk vroegtijdig is aangemeld. Maar dat dit geen garantie is dat de aansluiting op het elketranet ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie